Åk till Madrid över en långhelg

Av Europas huvudstäder är Spaniens troligen en av de bästa – åk till Madrid över en långhelg och upptäck dess sköna arkitektur och gröna parker. Staden är promenadvänlig som få och under mina besök har jag inte saknat bristen på sjö eller hav, för staden har så mycket annat att erbjuda. Här kan man, till skillnad från mer turisttäta spanska städer, njuta av tapas av god kvalitet med öl eller vin till förmånligt pris. Om man dessutom kan lite spanska så uppskattas det av all serveringspersonal, som verkar ha en snittålder på 40+, då deras förståelse för engelska är något begränsad. Det kallar jag genuint!

Det enda som är en nackdel med serveringen i Spanien är att bröd som alla servitörer ställer fram oftast kostar extra, utan att de informerar om det. Men kostnaden brukar inte ligga högre än 15 kr (1,5-2 euro) så det kan det vara värt.

För en helg i Madrid rekommenderar jag att man bor i någon av de centrala stadsdelarna Sol Gran Vía, Chueca, Chamberí, Malasaña Tribal, Salamanca och Paseo del arte. Då har man lätt att ta sig runt. Sök hotell på Hotelloo.se för att få en överskådlig vy över boenden.

Nedan följer tips på ställen att besöka och andra att äta på. Exempelvis svårslagen bryggkaffe och smaskiga frukostar.

Läs också: 10 måsten i Madrid

ak-till-madrid-en-langhelg-TravelGrip-4
ak-till-madrid-en-langhelg-TravelGrip-7

Kaffestund i stadsdelen Chueca

Kaffe, frukost och wifi-stund på La Bicicleta, mitt bland livfulla smågator där folk strosar dag-och kvällstid och hoppas mellan chica boutiquer, barer och restauranger.

Adress: Plaza de San Ildefonso, 9

ak-till-madrid-en-langhelg-TravelGrip-1
ak-till-madrid-en-langhelg-TravelGrip-2
ak-till-madrid-en-langhelg-TravelGrip-6

Parkhäng i gigantiska stadsparken El Retiro

Med allt från bassäng för båttur, gräsmattor till cykel- och gångvägar inhyser Retiro det mesta man kan önska av en park. Här finns också caféer och museum, samt några allmänna toaletter. Missa inte vackra Palacio de Cristal, ett orangeri byggt på slutet av 1800-talet.

ak-till-madrid-en-langhelg-TravelGrip-8

ak-till-madrid-en-langhelg-TravelGrip-10

ak-till-madrid-en-langhelg-TravelGrip-12

ak-till-madrid-en-langhelg-TravelGrip-13

Madrids bästa kaffe i stadsdelen Huertas

Med gångavstånd från de centrala gatorna som lockar turister kan man komma undan från stöket på detta lilla och spartanska café där kaffe står i centrum. Rekommenderas varmt för frukost, allt är handgjort och serveras allteftersom det är klart.

Adress: Calle del Mesón de Paredes, 28

ak-till-madrid-en-langhelg-TravelGrip-18

ak-till-madrid-en-langhelg-TravelGrip-Plántate-Café-1

Kungliga slottet i de västra delarna av citykärnan är vackert att skåda från höjden intill.

ak-till-madrid-en-langhelg

1 reaktion på ”Åk till Madrid över en långhelg”

  1. Pingback: El Retiro park i Madrid - ett vattenhål under sommaren

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen