En vecka i Florence Alabama

I september spenderade jag och delar av min familj en vecka i Florence Alabama, jag besökte en moster till mig som är bosatt i USA och bodde bekvämt i ett rymligt hus i ett fint område omgivet av vatten. Florence ligger i norra sydstaten Alabama och har nära till Tennesses sevärdheter Jack Daniels destilleri i Lynchburg och musikstaden Nashville. Såsom över hela södern kryllar det av kyrkor och församlingar i Alabama som hör till ”Bibelbältet” i USA, men det är inget som märks som utomstående och ingen prackade på mig några religiösa påhitt. Endast 6% av Alabamas befolkning tror man är icke-religiös.

Florece-villa-alabama-travelgrip

Florence i Alabama

I Florence bor omkring 40 000 invånare, själva centrum är litet men mysigt, staden sägs vara födelseorten för musikstilen Blues. Florence räknas vanligen ihop med sina grannsamhällen och tillsammans bor här omkring 140 000 invånare. Ett av grannstäderna är Muscle Shoals som främst är känt för sina musikstudios och att ha skapat många hitlåtar under 60-talet. I Lynyrd Skynyrds låt Sweet Home Alabama nämner man staden Muscle Shoals.

Florence har ett historiskt centrum med promenadvänliga gator och trevliga butiker och uteställen. I stadens kärna ligger University of North Alabama. En bit utanför centrum ligger ett stort butiksområde med stora köpcentrum som Walmart, Home Depot och de stora kedjebutikerna Walgreens, Jo Ann’s, klädbutiken Ross m.fl. Självklart en och annan vapenbutik också och stora restaurangkedjor som Longhorn, Hardeys, McDonalds med flera.

Florence-centrum-Alabama-TravelGrip

Florence-city-Alabama-Travelgrip

Walmart-Florence-Alabama-TavelGrip

Subtropiskt klimat i Alabama

Sydstaten Alabama har subtropiskt klimat vilket gör att de har lång sommar men också en hel del fukt i luften. Snittemperaturen under året ligger på 18 grader, sommaren börjar i början av april och slutar i slutet av september när det vanligen kommer regnväder i ungefär samma period som det är orkanvarningar i Florida. Alabama har den hetaste sommaren i USA eftersom snittemperaturen ligger på 32 grader under högsommar, detta gör att den gren av Tennessee River som går genom norra delen av Alabama håller hög temperatur. Under min vistelse i Florence och vattenförgreningen Wilson Lake uppmätte vi 30 grader i sjön och 28 grader i luften!

Inspirationsfilm på YouTube

Florence-hus-Alabama-TravelGrip

Alabama-villa-TravelGripWilson-Lake-villa-TravelGripBåthus-Alabama-TravelGrip

Båthus-Florence-Alabama-TravelGrip

WilsonLake-villa-Florence-Alabama-Travelgrip

TravelGrip-i-Alabama

Sjöliv

På ett ställe som detta är det ypperligt med leksaker som båt, badringar och vattenskoter. Vattentemperaturen gör att man inte fryser alls om man störtdyker i vattnet och i just Wilson Lake som är en liten del av Tennessee River, är det överlag väldigt djupt och helt strömfritt, mycket på grund av en gigantisk damm som tillför och stoppar vattentillströmningen.

Förutom att vattnet invaderas av människor sommartid så lever en mängd olika fiskarter här, såsom Catfish, men också vilda sköldpaddor som skyggt håller sig på avstånd från människor.

Fiske-Lake-Wilson-Florence-Alabama-Travelgrip

Catfish-Florence-Alabama-TravelGrip

TravelGrip-badar-i-Tennessee-River

Wilson-Lake-Tennessee-River-Alabama-TravelGrip

Bada-i-Wilson-Lake-Alabama-TravelGrip

Jetski-vattenskoter-alabama-TravelGrip

Golf i norra Alabama

I Florences utkanter ligger den vackra golfbanan Blackberry Trail Golf Course som är uppbyggd mitt i ett bostadsområde så det är risk att ett och annat hus får en boll genom fönstret om golfaren inte är särskilt erfaren. I övrigt hyr man billigt golfbil så man snabbt kan ta sig runt och driving rangen är stor och på riktig gräs.

Adress: 112 Club House Drive, Florence, AL 35634

Backberry-Golf-Florence-Alabama-TravelGrip

Blackberry-Trail-Golf-Course-Florence-Alabama-TravelGrip

Sydstaterna i USA

Efter denna vecka i Alabama och under roadtrip i Tennessee har jag verkligen blivit nyfiken på att utforska mer av amerikanska södern. Jag vill till New Orleans, Atlanta, Texas, Louisiana…

Läs gärna mer om TravelGrips tidigare USA resor

Annons:

1 reaktion på ”En vecka i Florence Alabama”

  1. Pingback: Goda drinkar på Marriotts skybar 360 Grille i Alabama

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen