Underbar vedugnsbakad pizza på 450 gradi

Skulle det smaka med en saftig pizza och du befinner dig i Stockholmsområdet? Ta sikte på Lidingö för helt fantastiskt underbar vedugnsbakad pizza på 450 Gradi.

Vedugnsbakad-pizza-på-450-gradi-Lidingö-TravelGrip-3

vedugnsbakad Napolitansk pizza

450 gradi bakar sina pizzor på bas av ”Tipo 00” mjöl vilket är annorlunda mot det svenska pizzamjölet, det absorberar framförallt mer vatten och klarar av att bakas i riktigt hög temperatur. Deg kalljäser i 72 timmar innan användning vilket sannerligen ger effekten att man inte får en svälld mage och råkar på matkoma efteråt. Pizzorna gräddas sedan i 450 grader i endast 90 sekunder.

Napolitansk pizza innebär höga kanter som kan vara lätt brända, dessa är fantastika att avnjuta separat med god olivolja. Olivoljan på 450 gradi är himmelsk, kommer från Toscana och kostar i handeln kring 300 kr / liter, vilket innebär att kvaliteten är den bästa.

Adress: Jupitervägen 30, Lidingö

Vedugnsbakad-pizza-på-450-gradi-Lidingö-TravelGrip-2
ANNONS:





1 reaktion på ”Underbar vedugnsbakad pizza på 450 gradi”

  1. Pingback: Restaurangtips i Stockholm - TravelGrip

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen