Europas 5 mest romantiska storstäder

Enligt TravelGrips tycke finns många romantiska platser i Europas storstäder, det finns i storstäder ett stort urval av romantiska restauranger liksom vackra parker att vistas i. Europas 5 mest romantiska storstäder toppas, inte förvånande, av Venedig som med sina kanaler och söta broar får hjärtan att smälta.

Venedig-2013 (1)

Lista över Europas 5 mest romantiska storstäder

TravelGrips lista över Europas mest romantiska städer skiljer sig från många andras listor. Detta för att uppstickare är mer intressanta än alla klassiska ställen. Dock är Venedig svårslaget medan Paris har systerstäder som likaväl går att åka till istället.

Klicka på stadens namn för att läsa mer i tidigare inlägg.

  1. Venedig, Italien. Vackrast av dem alla är Venedig med sina kanaler, broar och färggranna samt pampiga byggnader. Matställen bortanför turiststråken rekommenderas och varför inte en dagtur till grannön Lido för sol och bad?
  2. Reims, Frankrike. En uppstickare som i mitt tycke överträffar Paris i och med enkelheten i denna mindre stad och kärleken alla har till Champagne.
  3. Paris, Frankrike. Ljusets Stad har vackra monument och byggnader såsom Eiffeltornet och Sacre Coeur samt härliga parker. Men här är lite svårt att hitta bra franska matställen, platser som inte är turistfällor. Det finns såklart mängder av bra ställen men man måste på förhand fråga efter tips så att man inte hamnar på ett ställe som är överprisat.
  4. Luxemburg, Luxembourg. Detta lilla land har en liten huvudstad som är vacker och kullig. Invånarna är trevliga och sofistikerade vilket gör vistelsen angenäm.
  5. Berlin, Tyskland. Det finns många ruffiga delar av Tysklands huvudstad men om man rör sig kring shoppingområdet Kurfürstendamm och besöker väl valda matställen så blir upplevelsen oslagbar.

Eiffeltornet-Paris-TravelGrip Berlin-KaDeWe-ostron-Tyskland-TravelGrip

Reims-Champagne-TravelGrip

Restips-TravelGrip

Sök efter hotell i de olika städerna på Booking.com:


Booking.com

Rulla till toppen