Info om TravelGrip

Maria Grip A.K.A TravelGrip – Globetrotter

TravelGrip.se är en resesajt med mängder av inspiration över hela världen, allt från tips i storstäder till  hotellbokningsguide och roadtrips.

TravelGrip.se började som en reseblogg, ett hobbyprojekt signerat Maria Grip, men som under 2015 utvecklades till att bli en sajt som kräver kontinuerligt arbete. I snitt finner man minst två inlägg per vecka på TravelGrip.se som alla handlar om olika saker och platser.

Som svar på att TravelGrip.se har intressant innehåll tog TravelGrip.se sig till final och slutligen blev 4:e ”Bästa resebloggen” i tävlingen Travel Blog Awards 2013 (februari 2014) som anordnades av Super Saver Travel. Därtill har TravelGrip.se uppnått fjärde plats i kategori ”Storstad” i tävlingen Årets Reseinspiratör som anordnades av Apollo Sverige Maj 2015.

TravelGrip-in-english

TravelGrip gästbloggade hos Resfeber.se mellan 2013-2014 och skrev bland annat om Dubai och Tokyo. TravelGrip delar också med sig av inspiration på Facebook och Google+  och Instagram under profilnamnet @travelgrip.

Vill du ta del av en text, låna bilder eller beställa ny text är det bara att höra av dig!

travelgrip-header-basta-resebloggOm Globetrottern Maria Grip

Mitt största intresse är att resa, uppleva andra kulturer och att njuta av annan kulturs kök är otroligt givande och har blivit något av ett beroende. Varje långledighet spenderas utomlands, gärna i varmt väder. I januari 2014 hade jag besökt 40 länder och tar nu sikte på 50 länder!

Jag talar tre språk; svenska, engelska och spanska, det senare lärde jag mig under 6 månader i Spanien men jag har helt anammat den sydamerikanska dialekten sedan längre vistelse i Colombia.

I dagsläget bor jag i Stockholm, med närhet till internationella flygplatsen Arlanda, och arbetar heltid och driver denna blogg på fritiden, alla annonser på sajten ger intäkter som bidrar till webbhotellkostnaderna och mera resande, så vänligen stäng av eventuell Adblocker när du surfar på TravelGrip.se.

Jag har generellt sett alltid ett par resor planerade i min närmsta framtid och det finns ingen bättre känsla än att när man landar på Arlanda redan har en ny resa bokad och nya äventyr att se framemot!

maria-grip-globetrotter-travelgrip

 

Reseförfarande

Jag får ibland frågan hur jag gör för att planera och boka in mina resor, det finns så mycket flyg och hotell att välja bland för att inte nämna alla destinationer. Därför vill jag här tipsa om inlägg som handlar om mitt reseförfarande:

  • Hur jag nådde 30 länder till min 30:e födelsedag där det sista landet till 30-listan var grannlandet Norge. Redan ett år efter detta hade jag kommit upp i 35 länder.
  • Alla länder TravelGrip har besökt.
  • Jag köper oftast flygbiljett i god tid eftersom jag flyger reguljärt.
  • Boka hotell som är avbokningsbara för att sedan närmare avresa ta beslut om var man faktiskt ska bo under vistelsen.
  • Packningen är en utmaning, oftast reser jag med en stor resväska och en kabinväska. Den stora resväskan kan enkelt lämnas kvar i hotells bagagerum om du ska iväg ett par dagar på utflykt, så slipper man släpa på det. På systersajten Minsolresa.se finns packningstips för dig som undrar vad och hur man bör packa till en solresa.

 

Travelgrips Favoritdestinationer

Städer

Paris, Aix-en-Provence, Las Vegas, Tokyo, Berlin,

Roadtrips

Normandie, USA:s östkust

Stränder

Aruba, Boracay White Beach, Long Beach Phu Quoc

Totalt antal besökta länder

2010: 32 länder
2013: 39 länder
2014: 43 länder
2015: 46 länder
2016: 47 länder

Bakgrund som E-handlare och Onlinemarknadsförare

Mellan 2010 och 2012 drev Maria Grip webbutiken Create2day.se. Intresset för internet och marknadsföring växte sig stort och resulterade att Maria utbildade sig till Onlinemarknadsförare på Yrkeshögskola i Stockholm. I gymnasiet läste hon Medieprogrammet där hon gick ut med toppbetyg i Fotografering, Fotoredigering, Textproduktion och Grafisk Form och med påbyggnad av YH-utbildningen har kunskaperna kompletterats med digital kommunikation. Till vardags arbetar Maria med digital marknadsföring och reklam hos en av Sveriges största publicister och förutom detta hjälper hon små företag och privatpersoner med att sätta upp en hemsida eller blogg.

Läs mer här för kontaktuppgifter och samarbetsförfrågningar.

Följ #travelgrip på Instagram
One Comment

on “Info om TravelGrip
One Comment on “Info om TravelGrip
  1. Pingback: Nyligen var resebloggen TravelGrip med i ny tävling

Kommentera