Info om TravelGrip

TravelGrip.se är en resesajt med mängder av inspiration över hela världen, allt från tips i storstäder till hotellbokningsguide och roadtrips. Grundaren av TravelGrip hanterar också uthyrning av semesterbostad i centrala Antibes, läs mer här.

Genvägar:

LISTA ÖVER BESÖKTA LÄNDER >>
PRISER & REGLER FÖR SAMARBETEN OCH ANNONSERING >>
COLLABORATION & PRESS INFO >> (in English)
OMNÄMNADEN OCH PARTNERS >>
TRAVELGRIPS ITINERARY >>
COOKIEGUIDE >>

 

Om TravelGrip och grundaren Maria Grip

TravelGrip.se började som en reseblogg, ett hobbyprojekt signerat Maria Grip, men som under 2015 utvecklades till att bli ett inspirationsmagasin inom resor och upplevelser. I snitt finner man minst fyra inlägg per månad på TravelGrip.se som alla handlar om olika saker och platser runtom i världen. Maria Grip arbetar som micro influencer och skribent på deltid, vid sidan om arbete som Digital Specialist inom medievärlden i Stockholm.

Travelgrip.se är en mångsidig och pålitlig reseplattform som erbjuder omfattande information och resurser för resenärer världen över. Med sin användarvänliga design och bredd av reseinspiration strävar Travelgrip.se efter att vara det ultimata verktyget för alla som planerar sina resor.

Hemsidan erbjuder en mängd reserelaterade artiklar, tips och guider för olika destinationer, vilket gör det enkelt för användare att hitta allt de behöver för att planera och genomföra sina resor på ett smidigt sätt. Genom att täcka allt från hotellrecensioner till restaurangrekommendationer och sevärdheter, strävar Travelgrip.se efter att vara en komplett resurs för resenärer med olika intressen och preferenser.

Med fokus på att ge användarna en holistisk upplevelse strävar Travelgrip.se också efter att inkludera praktiska verktyg såsom bokningsmöjligheter för hotell, flyg och aktiviteter för att underlätta resenärernas planering och bokning av resor på ett och samma ställe.

Oavsett om man letar efter avkoppling på en strand, äventyr i en storstad eller utforskning av avlägsna platser, strävar Travelgrip.se efter att vara resenärernas följeslagare genom varje steg på deras resa, och hjälpa dem att skapa minnesvärda och problemfria reseupplevelser. Med sitt omfattande innehåll och användarvänliga gränssnitt strävar Travelgrip.se efter att vara resenärernas förstahandsval när det gäller att planera och njuta av resor runt om i världen.

TravelGrip-in-english

Som svar på att TravelGrip.se har intressant innehåll tog TravelGrip.se sig till final och slutligen blev 4:e ”Bästa resebloggen” i tävlingen Travel Blog Awards 2013 (februari 2014) anordnat av Super Saver Travel. Därtill har TravelGrip.se uppnått fjärde plats i kategori ”Storstad” i tävlingen Årets Reseinspiratör anordnat av Apollo Sverige Maj 2015.

TravelGrip gästbloggade hos Resfeber.se mellan 2013-2014 och skrev där bland annat om Dubai och Tokyo. Maria Grip är sedan hösten 2019 reseskribent hos innehållsplattformen Gazzine, en plats där eminenta journalister publicerar material.

I sociala medier delar TravelGrip också med sig av inspiration på framförallt Instagram under profilnamnet @travelgrip.

Vill du ta del av en text, låna bilder eller beställa ny text är det bara att höra av dig!

få en hemsida för 8000 kronor

Om Marias resande

Mitt största intresse är att resa, uppleva andra kulturer och att njuta av annan kulturs kök är otroligt givande och har blivit något av ett beroende. Varje långledighet spenderas utomlands, gärna i varmt väder. I januari 2014 hade jag besökt 40 länder och 2020 52 länder!

Jag talar tre språk; svenska, engelska och spanska, det senare lärde jag mig under 6 månader i Spanien men anammade den sydamerikanska dialekten under en längre vistelse i Colombia.

Både Stockholm och franska kuststaden Antibes är mina hemorter, jag delar min tid mellan Sverige och Frankrike och driver denna blogg på fritiden. Alla annonser på sajten ger intäkter som bidrar till webbhotellkostnaderna, så vänligen stäng av eventuell Adblocker när du surfar på TravelGrip.se.

Mellan 2018-2022 tittade jag på potentiella objekt som semesterboende i södra Frankrike, i både regionen Languedoc och Cote d’Azur. 2022 slog jag och sambon till på en lägenhet i centrala Antibes, i Cote d’Azur (Franska Rivieran) där vi förutom semestrar också jobbar på distans periodvis.

Jag har generellt sett alltid ett par resor planerade i min närmsta framtid och det finns ingen bättre känsla än att när man landar på Arlanda redan har en ny resa bokad och nya äventyr att se framemot!

Jag har inte flygskam, eller ens reseskam överhuvudtaget, vilket till stor del beror på två aktiva livsval; jag kommer att leva helt barnfri (beslut fattat redan som 12-åring!) och jag äger ingen bil. Med det har jag minst sagt bidragit med mindre klimatpåverkan än de flesta svenskar.

Redan 2019 minskade flygandet i Sverige, många blir alltmer klimatmedvetna. Vilket såklart är bra, men det är också bra att känna till vilka fler val i livet som skapar större klimatpåverkan. Lunds Universitet har varit med och tagit fram en grundlig undersökning på ämnet utifrån fyra livsstilsval som är mest effektiva för att minska en persons koldioxidavtryck vilket är lärorikt.

Livstilsval som sparar mest koldioxidutsläpp:
1. Få ett barn mindre eller inte alls (58,6 ton per år)
2. Lev bilfritt (2,4 ton per år)
3. Undvik en transatlantisk tur-och returresa med flyg (1,6 ton per tur och returresa)

4. Äta en växtbaserad kost (0,8 ton per år)

Reseförfarande

Jag får ibland frågan hur jag gör för att planera och boka in mina resor, det finns så mycket flyg och hotell att välja bland för att inte nämna alla destinationer. Därför vill jag här tipsa om inlägg som handlar om mitt reseförfarande:

  • Hur jag nådde 30 länder till min 30:e födelsedag där det sista landet till 30-listan var grannlandet Norge. Redan ett år efter detta hade jag kommit upp i 35 länder.
  • Lista över alla länder TravelGrip har besökt.
  • Jag köper oftast flygbiljett i god tid eftersom jag flyger reguljärt.
  • Boka hotell som är avbokningsbara för att sedan närmare avresa ta beslut om var man faktiskt ska bo under vistelsen.
  • Packningen är en utmaning, oftast reser jag med en stor resväska och en kabinväska. Den stora resväskan kan enkelt lämnas kvar i hotells bagagerum om du ska iväg ett par dagar på utflykt, så slipper man släpa på det.

Reseguider

Maria Grip skriver och publicerar reseguider utifrån självupplevda resor. Ta del av alla här.

las vegas skyline

Travelgrips Favoritdestinationer

Städer

Los AngelesLas Vegas, Lissabon, ReimsBerlin, Barcelona, Madrid

Roadtrips

Normandie, NorrlandUSA:s östkust, Kalifornien, Sardinien

Stränder

Aruba, Boracay White Beach, Waikki på Oahu i Hawaii

Bakgrund som E-handlare och Onlinemarknadsförare

Mellan 2010 och 2012 drev Maria Grip webbutiken Create2day.se. Intresset för internet och marknadsföring växte sig stort och resulterade att Maria utbildade sig till Onlinemarknadsförare på Yrkeshögskola i Stockholm. I gymnasiet läste hon Medieprogrammet där hon gick ut med toppbetyg i Fotografering, Fotoredigering, Textproduktion och Grafisk Form och med påbyggnad av YH-utbildningen har kunskaperna kompletterats med digital kommunikation. Till vardags arbetar Maria med digital marknadsföring och reklam i Stockholm och förutom detta hjälper hon små företag och privatpersoner med att sätta upp en hemsida eller blogg.

Läs mer här för kontaktuppgifter och samarbetsförfrågningar.

få en hemsida för 8000 kronor


1 reaktion på ”Info om TravelGrip”

  1. Pingback: Nyligen var resebloggen TravelGrip med i ny tävling

Lämna ett svar

Rulla till toppen