Julresan 2018 går till USA – liksom 2017

Varje jul och vanligen nyår spenderas utomlands. Det är underbart att inte behöva flänga runt och ”fira jul” över stressiga middagar med hysteri kring julklappar i mörka Sverige. Att slippa julklappsstressen helt gör mig gott. Varje år byts julgranar ut mot palmer i ljusslingor, och vinterkappa mot linne.

Vi bestämde oss i somras för att boka en long haul resa med SAS. Men det blev struligt, först hade vi bokat resa till Hong Kong och funderade på att även passa på att besöka Singapore och Taiwan under tre veckors resande. Men så drog SAS in direktflygen till Hong Kong från Arlanda, från och med oktober. Så vi bokade om till Los Angeles, vart de verkar flyga direkt fortfarande…

Så den riktiga reseplaneringen satte igång i september, med flera som man kan hälsa på i USA så blir det stopp i tre delstatet detta år.

Julresan 2018 går till USA – liksom 2017

2017 spenderade vi julen i Orlando, där vi mötte upp min bror med familj, som bor på Irland. Vi lekte och åkte karuseller på Universal Studios hela julafton, tillsammans med många amerikanska familjer, men det var superroligt. Följt av julbuffé på en hotellrestaurang så vi kunde vagga hemåt till hotellsängarna och ta ordentlig sovmorgon dagen efter.

Med bil tog vi oss sedan söderut via Floridas västkust, genom charmiga städer som Tampa, Fort Myers och Naples, innan vi stannade i Miami. På självaste nyårsafton tog vi flyget hem till Sverige.

Naples, Floridas västkust

3 delstater på 3 veckor

2018 flyger vi som sagt till Los Angeles för att första nätterna bo i Downtown, såsom i februari tidigare i år. Här har jag en barndomsvän som jag vill hälsa på. Dagen innan jul sätter vi av 40 minuter söderut till min moster i Huntington Beach för julfirande i dagarna två!

Under mellandagarna flyger vi till och åker på roadtrip i Texas. Även här har jag en gammal vän som bor med sin familj, så vi hoppas på ett varmt Texas Welcome.

Flyget vidare går till Florida (i år igen!) för att fira Nyår i the Keys följt av födelsedagsfirande av en vän från New York som numera bor centralt i Miami.

Nedan redogör jag för bokningsförarandet och priser, ifall du som läser är nyfiken på att göra samma typ av resa själv. Jag bokar alltid allt själv, reguljärt, och åker aldrig på gruppresor eller charter eftersom jag vill kunna styra dagar och tider helt själv. Du kan också!

Boka Julresa till USA

1. Köp flyget mellan Sverige och utvald destination i USA många månader före jul för att inte betala sjukt överpris. Jag betalar i år 7 700 kr för 1 person ink bagage för Arlanda – Los Angeles / Miami – Arlanda. Under lågäsong kan dessa biljetter ligga på halva priset!

2. Boka inrikesflyg, i mitt fall enkelresor med Multi Stop: Los Angeles – Dallas – Miami. För detta betalar jag 3500 kr för 1 person.

3. Boka hyrbil på de flygplatser där du landar. USA är ett bilburet land och man upplever det faktiskt bäst genom att obunden till tåg och bussar (förutom på Manhattan).

4. Boka boenden längs rutten, i många fall kan man på hotellbokningssajter som Booking.com boka boende som går att avboka några dagar före ankomst. Jag betalar väldigt sällan för boende innan jag checkar ut och slipper därför ligga ute med pengar för något som eventuellt kommer att avbokas.

 

Boka boende hos Booking.com

Med Booking är det i mitt tycke smidigt att boka boende, de har inte bara hotellrum utan även B&B, pensionat, lägenheter med mera.


Booking.com

Rulla till toppen