Ostron på Lafayette i Berlin

I somras testade jag goda ostron på Lafayette i Berlin, kunde inte låta bli som den ostronälskare jag är. I Lafayette källarplan ligger ett flertal matställen och dlikatessdiskar för att köpa olika typer av råvaror. Vid fisk- och skaldjursdisken finns barbord för servering av ostron och dryck.

LaFayette-Berlin-Ostron-TravelGrip

Ostronen på Lafayettes varuhus i Berlin

De ostron som går att köpa med hem eller få serverade på plats kommer från Frankrike, främst finns den vanliga goda sorten Fines de Claire men också Belon som inte finns på särskilt många platser utanför Frankrike.

Menytavlan intill ostrondisken informerar om att man kan beställa avsmakning med 2 av varje ostron för 49 euro. Mycket fint erbjudande för den som älskar olika ostron!

Läs också: Berlin på 24 timmar

LaFayette-Berlin-Ostron-meny-TravelGrip

Ostronen serveras enkelt med citron och kavringsbröd, det senare är ovanligt men mycket uppskattat om man äter ostron på tom mage. Ostron bör man ju äta rätt många av för att bli mätt, så bröd kan hjälpa till.

Vill man ha en lyxigare upplevelse rekommenderas varuhuset KaDeWes ostronbar, den enda ”rena” ostronbaren jag känner till i Berlin. Även här är utbudet bra och ett glas champagne kostar omkring 10 euro.

 

LaFayette-Berlin-skaldjur-TravelGrip

Hitta till Lafayette

Öppettider:
Måndag-Lördag 10:00 – 20:00
Lafayette-varuhuset i Stadtmitte har stängt på söndagar precis som alla andra butiker i Berlin.

Adress: Friedrichstraße 76-78, 10117 Berlin

Karta:

Missa inte mina Berlinguider, i och med att jag har besökt Berlin ett flertal gånger så bjuder jag på an mängd olika tips. Allt från de vanliga sevärdheterna i krigets fotspår till slottsbesök.

Berlinguide-TravelGrip

1 reaktion på ”Ostron på Lafayette i Berlin”

  1. Pingback: Läs TravelGrips stora Berlinguide

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen