Outletshopping i USA

Bränner pengarna på fickan? Åk på outletshopping i USA, en perfekt kombination av semester och nöje. På amerikanska outlets går man till stor del utomhus, butikerna är egna små hus i trevliga färger och med smakfull inredning. I alla outlets i USA finner man de största amerikanska märkena, som CK, Hilfiger, Ralph Lauren, Michael Kors, Polo, Guess med flera, men vissa outlets tar också in europeiska märken.

Outletshopping i USA

Innan besök till en outlet, ta reda på om det är rea-period eller inte. Vid reor är köpcentrumen välbesökta och det innebär köer till provhytter och kassor. Om denna risk är hög kan man med fördel besöka köpcentrat direkt när de öppnar eller någon timme innan stängning. Öppettiderna i USA är vanligen generösa, räkna med öppning runt 9 och stängning 21.

Innan shoppingen sedan startar kan det vara värt att gå till bemannad informationsdisk och höra om de har ett shoppinghäfte, discount vouchers, som gör att man får ytterligare rabatter i utvalda butiker. Oftast kan dessa häften kosta 10 dollar, men är väl värt det för dig som ska shoppa en hel ny garderob eller dyra fina resväskor eller liknande.

För långa shoppingpass är det uppskattat med utbud av matställen, i USA har man fattat grejen och uppmuntrar till heldagsupplevelser genom att ha foodcourts, caféer och i enstaka fall biosalong.

OUTLETS I 7 DELSTATER

VÄSTRA USA

Kalifornien har ett flertal trevliga Outlets;

  • Citadels Outlets längs motorvägen Interstate 5 i East Los Angeles har vid alla mina besök varit i stort sett folktom vilket gör shoppingen effektiv. Bland europeiska märken finner vi Hugo Boss, Lacoste och L’occitane.
  • Camarillo Premium Outlets nära Oxnard, norr om Santa Monica, är ett trevligt köpcenter som har ett bra utbud av med sina 160 butiker. Bland europeiska märken finner vi återigen Hugo Boss och Lacoste. Camarillo är en del av kedjan Simon Centers.
  • Outlets at San Clemente strax söder om Dana Point i Orange County har de klassiska outletbutikerna man förväntar sig.

Nevada har två väldigt likadana outlets nära Las Vegas;

  • Las Vegas North Premium Outlets som har omkring 180 butiker och många matställen. Bland annat omtalade burgarstället Shake Shack. North Outlet ligger en kort bilfärd från Downtown Las Vegas.
  • Las Vegas South Premium Outlets som har omkring 140 butiker ligger direkt söder om the Strip och McCarran Airport.

Texas är en stor stat och lockar alltfler inflyttande från andra stater, liksom turister som vill prova på all genuin BBQ-mat som man kan finna här. Utspritt över staten finner vi bland andra;

ÖSTRA USA

Florida har USA:s största Outletområde i området Plantation, väster om Fort Lauderdale. Sawgrass Mills, en del av Simon Centers, har alla butiker man kan förvänta sig plus många andra vanliga butiker samt restauranger och foodcourt. Hit lockas många under rea-perioder vilket innebär att det är bra att hänga på låset vid öppning.

Lite längre norrut i staten ligger Orlando Vineland Premium Outlets, söder om Orlando med ganska vackert läge nära vattendrag. Man kan äta antingen på foodcourten eller välja någon av restaurangerna som ligger precis utanför mall-området.

Illinois och Chicago har sin Premium Outlet väster om staden, med 140 butiker och 13 matställen.

New York state har välkända Woodbury Common, ungefär 60 minuters bussresa från Manhattan. Här finns över 250 butiker varav ett flertal av europeiska märken, såsom Prada och Burberry.

Pennsylvania har ett trevligt köpcentrum i Philadelphia, Premium Outlets.

Läs fler restips från USA här.

5 must see miami

Rulla till toppen