Planera resor för 2016

TravelGrip är i full färd med att planera resor för 2016, jag brukar under SAS och Norwegians nyårs- eller januarirea passa på att köpa flygbiljetter för vårresor. Man kan konstatera att den bästa julrean för mig är rabatterade flygresor!

Det trevligaste samtalsämnet under en middag för mig är att prata om upplevelser och att planera framtida resor, som här på plats i Doha januari 2015 så pratade jag och min kille om kommande resor under våren 2015.

Regis-Doha-Qatar-TravelGrip

Låta sig drömma och börja planera

Att låta sig drömma om alla platser man vill besöka är en början till att förverkliga dessa drömmar. Det som krävs är planering, ha koll på budgeten och att börja ta till vara på de semesterdagar man har och optimera användningen av dem. Med 25 semesterdagar per år kan man få ut längre vistelser om man tar ut ledighet i samband med helgdagar och under vårarna är det många helgdagar i en svenska kalendern!

Läs också om: Reseåret 2015 TravelGrip-fotograferar-i-Frankrike

Förberedelser och funderingar innan bokning av resa

Jag vet alltid ett gäng ställen jag vill åka till så det svåra är att välja ut vilka jag faktiskt ska åka till under året. Ett par ställen återvänder jag till varje så även dessa måste tas med i beräkningen. Det är bra att skapa sig en frågeställning för att inkludera och exkludera resmål.

Vilken är drömresan 2016? Det TravelGrip är mest sugen på just nu är att utforska amerikanska södern, med bil, men det inkluderar flera stater och därmed krävs en längre vistelse som troligen inte går att planera in under 2016. Därtill ligger Karibien bra till för sol och bad.

Vart åker du inte under 2016? Mellanöstern känner jag att jag har avverkat, två gånger till Dubai och TravelGrip har därtill besökt både Oman och Qatar.

Vilka destinationer kvalar in som årets långresa? Varje jul brukar TravelGrip vara utomlands och passar då på att åka långt och vara borta minst tv veckor, destinationer som passar är de som har sommar så det kräver minst 6 timmars flygresa.

Vilka destinationer lämpar sig för weekendresa? Europeiska städer och kusterna i Frankrike och Italien.

Vilka platser ska du återbesöka under 2016? Berlin under våren och kanske även i sommar samt Düsseldorf och Köln i april. Cancale och Normandie i juni och Barcelona på hösten. Samtliga flygresor förutom weekendresa i sommar är köpta med antingen SAS eller Norwegian.


Booking.com

TravelGrip.se finalist i årets största resebloggtävling!

TravelGrip.se var en av tio finalister i årets största tävling; Sveriges Bästa Reseblogg. Alltid lika hedrande att bli nominerad och ta sig till finalplats, även om sajten ännu inte nått pallplats.

Berlin-varuhus-KaDeWe-TravlGripBarcelona-TravelGrip Cancale-ostron-Bretagne-TravelGrip

Annons:

Rulla till toppen