Roliga barer i Zürich

Schweiz huvudstad är mycket proemanvänlig vilket gör att det går att ha barrundor utan problem här. Bland flera roliga barer i Zürich finner man hipster biergartens och containerbar. Helt klart värt ett besök!

Ett flertal barer i Zurich stänger runt midnight 02:00 under helgerna, men övriga dagar är det midnatt som gäller. Det finns nattklubbar som håller öppet till 05:00. Som i Sverige så är rökning inte tillåtet, vissa ställen erbjuder ett rökrum (Fumoirs). Det går vanligen bra att betala överallt med kort.

Läs också: Reseguide till Zürich

 

Lista över roliga barer i Zürich

Raygrodsky, Sihlfeldstrasse 49

Här serveras kanske landets bästa cocktails, i en fashionabel miljö. Många söker sig hit så kom tidigt.

 

Sphères, Hardturmstrasse 66

Som ett bibliotek med kafé och annan dryck. Bra ställe för en paus.

Old Crow, Schwanengasse 4

1200 spritsorter, inklusive flera ovanliga och samtliga går att beställa i drinkar.

 

OOO, Bahnhofstrasse 74

Stadens hetaste skybar, man kan sommartid sitta ute på en terrass och skåda ut över staden. Man går in via butiken Modissa. Öppet varje dag i veckan och till 04:00 fredagar och lördagar.

 

Frau Gerolds Garten, Geroldstrasse 23/23a.

Bland containrar och parasoller finns långbord och solstolar, man kan dricka och äta gott under tak eller under bar himmel.

Frau Gerolds Garten – trendig biergarten

El Lokal, Gessnerallee 11 vid floden Sihl

Med krimskrams på väggar och i taket är detta ett tillhåll för den äventyrlige. Deras tema är piratskepp med allt som hör till. Här spelas live musik och det visas fotbollsmatcher på TV, sommartid kan man sitta ute på terrassen.

 

Widder Bar & Kitchen, Widdergasse 6

En stor och trevlig kultbar med imponerande utbud. Med mer än 500 olika spritsorter, inklusive 250 olika sorters whisky utlovas stor variation av drinkar och cocktails.

 

Barer i den gamla stadsdelen – Altstadt med omnejd

Regenbogen Bar, Rosengasse 6 i Gamla Stan.

Biergarten, alltså uteservering, som sommartid kan få en del sol tack vare gårdens stora öppna yta intill andra öppna ytor på intilliggande Rosenhofplatz.

Regenbogen Bar betyder Regnbågsbaren

The View, Falkenstrasse 6 i Gamla Stan

Som namnet förtäljer utlovas utsikt på denna takbar som har vyer över sjön Zürichsee. Baren ligger i hotellet Small Luxury Hotel Ambassador och är inte jättestor så det är bra att vara här tidigt i och med att många hotellgäster väljer att hänga här.

 

Cabaret Voltaire, Spiegelgasse 1 i Gamla Stan.

För historiker och poeter, i alla fall var det så det startade 1916 då det hälls kabaréer här. Historisk ställe där DADA Art movement initierades och lockar fortfarande mängder av människor.r

 

Splendid Piano Bar, Rosengasse 5 i Gamla Stan.

Denna musik har livemusik och bjuder in till allsång (mycket på tyska). Oavsett så är atmosfären trevlig och utbudet av drinkar rätt stor.

Splendid Piano Bar

Rheinfelder Bierhalle, Niederdorfstrasse 76 i Gamla Stan.

Klassisk ölhall med full fart hela kvällen. Den som föredrar öl framför vin och drinkar kan ta del av Zurich.coms tips på ölställen i Zürich.

Rulla till toppen