Skaffa reseförsäkring inför långresan

Planerar man att åka bort en längre tid är det bra att skaffa reseförsäkring inför långresan. Kanske ett trist ämne tänker du men tro mig, det kan vara värt att läsa på i ändå. Denna typ av försäkring kan täcka oförutsedda utgifter i ett land där du är strandsatt, kanske utan bagage som kommer några dygn försenat.

försäkra-dig-före-resan-travelgrip

När jag för många år sedan bestämde mig för att studera i Spanien i ett halvår skaffade jag en enkel reseförsäkring som kompletterade min hemförsäkring och dessa täcker enkla incidenter och det behöver inte ara särskilt krångligt att få tillbaka pengar för värdesaker som går sönder, blir stulna eller försvinner. I mitt fall behövde jag bara nyttja försäkringen till stulen kamera och handväska, vilka täcktes helt mot självrisk på omkring 1 000 kronor. Allt jag behövde göra var att gå till polisstationen för att anmäla förlusten, på nybörjar spanska med en polisman som inte kunde ett ord på engelska ska tilläggas, få anmälan utskriven och bifoga den med försäkringens förlustanmälan.

Skaffa reseförsäkring

I hemförsäkringarna i Sverige ingår en enkel reseförsäkring, men det är alltid bra att dubbelkolla vad denna erbjuder och ändå komplettera med en separat reseförsäkring. Det erbjuds flera olika på marknaden och de passar olika resenärer på olika sätt. Vad jag uppskattar är en försäkring som är enkel att ta del av och som har många fördelar. Om man betalar sin resa med kreditkortet Gustav från Wasa Kredit så ingår en reseförsäkringen som täcker bland annat vid flygbolags konkurs vilket är ovanligt, på ett mycket smidigt sätt, så länge man som sagt betalar resan med kortet.

Bra innehåll i reseförsäkring:

  • Giltighet i all länder
  • Bagageförseningsersättning
  • Konkursförsäkring
  • Avbeställningsskydd

Som den globetrotter jag gärna kallar mig själv så är det av stor vikt att min reseförsäkring täcker i alla länder, jag har förutom att ha bott i Spanien även bott en period i Bogotá, Colombia. Där var jag förberedd på det värsta och hade det bästa försäkringsskyddet möjligt. Men inget hände mig tack och lov, trots att jag vid flera tillfällen tog den lokala bussen för att åka till olika hushåll och hålla privatlektioner i engelska språket, dessa kommunala både imponerade och förvånade alla Colombianer jag umgicks med. Inte en enda av dem hade någonsin vågat ta bussen under sina liv, utan var bortskämda med taxiresor och egen bil!

Palmer-Barcelona-TravelGrip

Rulla till toppen