Sol och bad i Malia på Kreta

När jag kostar på mig en solresa brukar jag alltid välja ett boende med pool, för jag är inte så förtjust i sand mellan tårna. Och smartast är att välja ett boende som har nära till stranden i och med att alla andra föredrar strandhäng framför poolhäng. Därmed blir poolområdet lugnt och det brukar alltid finnas plats att komma och gå som man vill (under lågsäsong). För sol och bad i Malia på Kreta finns en mängd hotell med både pool och strandaccess!

Sol och bad i Malia på Kreta

Stora hotell i Malia har samarbete med charterbolag och erbjuder allt från enkelt boende till All Inclusive och passar ypperligt för familjer och andra, såsom äldre, som vill slippa ordna mycket på egen hand. De flesta av dessa hotell ligger på eller intill stranden.
I närheten av shoppinggatan Grammatikaki finns en mängd andra hotell, varav många mindre, som verkar ha byggts upp i efterhand. Flera av dessa har även pool och fördelen med att bo på ett av dessa är tillgången till restaurangutbudet längs Grammatikaki – Google Maps.

Relaterat: De bästa hotellen i Malia

STRANDEN I MALIA

Stranden är fin men ingen yta är fri från solsängar som hör till olika hotell och beach clubs. Närmare Stalida (västerut)  finns badvikar med både klippor och sand.

Äta & dricka intill stranden

Εlia intill stranden är troligen den enda finrestaurangen i Malia. Den besöks av turister som inte nöjer sig med enbart All Inclusivematen på sitt egna hotell samt lokalbefolkningen. Adress: Afenti Christou

Thalassa är perfekt för en aperitif i solen eller till solnednången. Lyssna till vågorna brus och njut. Adress: Dimokratias

Utflykter runtom Malia

Tre kilometer öster om Malia, intill Stalida, ligger ett arkeologiskt område över ett minoiskt palats. Hela det området omfattar en kvadratkilometer av landskapet.

Golf kan spelas 14 km inåt land från Malia- Här ligger ockå ett hotell för den som hellre spelar golf än slappar på stranden. AdressChersonisos

Ammos Boutique Apartments & Suites

Ammos Apartments ligger en liten bit in från stranden, nära den restauranggatan Grammatika, och har ett lugnt poolområde som passar vuxna. Det finns ett renodlat hotell benämnt Ammos, det ligger alldeles intill stranden.

Stranden i Malia

På stranden kan det bli rätt trångt under högsäsong. Men om du besöker Malia tidig vår eller under sensommaren så kan man strosa utan trängsel!
I anslutning till stranden finns en mängd restauranger, barer, nattklubbar och caféer. Under turistsäsongen kommer framförallt ungdomar från hela Europa hit för att festa loss.

Boenden i Malia

I Malia med omnejd finns mängder av hotell, denna ort är ju primärt ett turistresmål och då utlovas hotell på stranden och intill. Det finns ett par femstjärniga hotell i omnejden, bland annat Ikaros, men mest finns det av tre- och fyrstjärniga hotell.Booking.com

Rulla till toppen