Spendera en dag på KaDeWe i Berlin

Som många har förstått så är jag väldigt förtjust i området Kurfürstendamm och kan utan problem spendera en dag på KaDeWe i Berlin, det stora välrenommerade varuhuset på Tauentzienstraße. Vad är det som gör detta varuhus så speciellt att jag alltid återvänder?

[UPPDATERING 2023: Varuhusets 6:e våning har genomgått totalrenovering sedan detta inlägg skrevs] KaDeWe är förkortningen av Kaufhaus des Westens vilket betyder Varuhus i Väst och de öppnade år 1907, än idag är det ett av världens största varuhus med sina 60 000 kvadratmeter. Varuhuset har det mest i shoppingväg, från kläder till delikatesser, och rymmer en hel del matställen så det är enkelt att spendera en dag inom dess väggar, personalen i varuhuset är professionella och väldigt trevliga.

AusterBar-KaDeWe-Ostronbar-Berlin-TravelGrip-1

Shopping på KaDeWe

På sex våningar finns massor i shoppingväg, kända kläd- och accessoarmärken och skönhetsartiklar. Bland många märken finns här Hermes, Fendi, IWC, Adidas och Levis. Spana in alla märken våningsvis på KaDeWes hemsida.

Shopping-KaDeWe-Berlin-TravelGrip

Äta på KaDeWe

I varuhusets översta två våningar finner man dels ett helt plan som består av en saluhall med matvaror, godis och dryck att köpa med sig hem tillsammans med enkla matställen som bjuder på högkvalitativ mat och delikatesser. Denna avdelning är välbesökt under lördagar, folk kommer för att både köpa med sig mat men också för att äta brunch, lunch och tidig middag. En av Europas bästa ostronbarer ligger bra till och erbjuder alltid fina ostron och den godaste Bouillabaisse jag någonsin har ätit avnjöt jag i höstas på KaDeWe.

I den översta våningen finns en större restaurang i vacker miljö med fin utsikt över Berlin, här gäller självservering av buffé.

Läs också: Berlin på 24 timmar

Bouillabaisse-KaDeWe-Berlin-TravelGrip-1 Bouillabaisse-KaDeWe-Berlin-TravelGrip-2 Bouillabaisse-KaDeWe-Berlin-TravelGrip-3Booking.com

Bouillabaisse-KaDeWe-Berlin-TravelGrip-5 Bouillabaisse-och-brod-KaDeWe-Berlin-TravelGrip Bouillabaisse-KaDeWe-Berlin-TravelGrip-4

AusterBar-KaDeWe-Ostronbar-Berlin-TravelGrip-2

Ostron-Austernbar-KaDeWe-Berlin-TravelGrip-1

Barer på KaDeWe

På Ostronbaren – Austernbar – kan man njuta av ett par ostron med Champange och på samtliga matställen serveras både vin och öl, men det finns också ett flertal andra barer på våningen 6;

  • Veuve Clicquot Champangebar
  • Moët & Chandon Champagnebar
  • Pommery Champagnebar
  • Jacquart Champagnebar

En-dag-pa-KaDeWe-i-Berlin-TravelGrip Ostron-Austernbar-KaDeWe-Berlin-TravelGrip-2

Veuve-Clicquot-Chamapgnebar-KaDeWe-Berlin-TravelGrip-1 Veuve-Clicquot-Chamapgnebar-KaDeWe-Berlin-TravelGrip-2

Letar du boende i Berlin?

Läs hotellrecension av Crowne Plaza i Kurfürstendamm.

ANNONS:2 reaktioner på ”Spendera en dag på KaDeWe i Berlin”

  1. Pingback: Vårhelg i Berlin - kombinera sevärdheter, kebab & schnitzel

  2. Pingback: Vårhelg i Berlin

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen