Tips för en billigare roadtrip

Ett av de härligaste sättet att resa för att få en så autentisk upplevelse av en plats som möjligt är helt klart roadtrip! Det finns många vackra platser att ta del av, även när man bilar genom Sverige. Det finns även flera tips att ta till sig för att komma undan billigare under bilresan. Nedan hittar du en lista på hur du kan spara pengar på din nästa roadtrip.

Planera rutten
Frihetskänslan av att sitta bakom ratten och veta att hela världen är öppen för dig är så härlig. Men genom att i förväg planera vart du ska åka och vad du vill göra kan du i större utsträckning undvika oförutsedda och spontana utgifter. Exempelvis kan det vara bra att bestämma vilka aktiviteter eller sevärdheter du vill ta del av på en viss plats i förtid. Då kan du undvika att du råkar missa några aktiviteter eller att du behöver åka en omväg tillbaka för att uppleva dessa. Förutom att spara pengar sparar du då även massa tid som du kan lägga på att hinna med mer saker på din roadtrip.

Få rabatt när du tankar
Det är vanligt att bensinkedjor har sina egna bensinkort. De flesta bensinkorten erbjuder rabatt hos bensinkedjan de tillhör. Genom att äga och använda ett bensinkort kan du få rabatt varje gång du tankar hos bensinkedjan. Vissa bensinkort erbjuder även rabatt på inköp i butiken. Då kan du få rabatt på allt från snacks och kaffe till biltvätt. Vissa bensinkort har även givande extra försäkringar som skyddar dig ifall du exempelvis skulle tanke med fel drivmedel eller tappa bort bilnyckeln.

Hitta egna smultronställen
Istället för att åka till de mest populära platserna som vanligtvis är typiska turistfällor med högre priser, våga åk till mindre och mer ovetande platser. Förutom att mindre orter generellt sett är billigare att vara på så kanske du hittar ditt egna smultronställe!

Kolla upp boenden
Att vänta in i det sista och boka boende samma kväll kan bli dyrt då alternativen vanligtvis är färre ju kortare inpå du bokar. Genom att kolla upp boenden i tid kan du jämföra olika hotell, vandrarhem och AirBnBs med varandra för att hitta det bästa boendet för en billigare peng.

Överväg alternativa boenden
Att bo på hotell och sova bland tusen fluffiga kuddar kan man ofta längta efter. Men att vakna upp under stjärnorna i ett tält eller i bilen är minst lika mysigt. Överväg alternativa boenden som, förutom att vara billigare, även höjer mysfaktorn på roadtripen.

Fixa maten själv
Att äta ute under hela bilsemestern kan bli både dyrt och tröttsamt. Genom att fixa maten själv, i alla fall vissa måltider, kan du spara mycket pengar samtidigt som maten blir minst lika god. Packa ner en picknick och en kaffetermos och njut av en god lunch ute i naturen. Eller införskaffa dig ett stormkök och unna dig en lyxig måltid utomhus.

Våga fråga runt
Även fast det är bra att ha en relativt tydlig plan på vart du vill åka på din roadtrip, kan det vara värt att fråga efter förslag längst vägen. Då kan du få värdefulla tips på platser att se och saker att göra som du annars kanske hade missat. Det kanske inte är ett sätt för dig att spara pengar, men istället får du chansen att uppleva platser som förgyller din resa.

Rulla till toppen