Weekend i Bratislava – ett billigt resmål

I Östeuropa ringlar sig den stora floden Donau från Södra Tyskland vidare österut och passerar på sin väg Slovakiens huvudstad som yppar sig perfekt för en weekend i Bratislava, ett billigt resmål. Valutan i Slovakien är euro men priser på varor lägre än på många andra ställen i Europa, en öl kostar omkring 15-25 kronor och en hel måltid kan ligga på ynka hundringen.

Weekend-i-Bratislava-TravelGrip

Ta sig till Bratislava

Flyg direkt till Slovakiens huvudstad finns inte från Sverige, så man får byta efter vägen. För det ändamålet kan man använda sig av följande flygbolag:

  • Ryanair, byte möjligt i Paris och London.
  • Czech Air, byte möjligt i Prag.
  • Austrian Air, och byte i Wien till katamaran-kryssning som tar en till Bratislava på omkring 80 minuter.Booking.com

Resa-till-Bratislava-med-båt-från-Wien-TravelGrip

Katamaran-mellan-Bratislava-och-Wien-TravelGrip

Sevärdheter i Bratislava

Bratislava är promenadvänligt i och med att staden är relativt liten för att vara en huvudstad. För den som vill slippa gå hela dagarna rekommenderas ett litet City Train / City Buss som går runt hela staden och passerar alla kända sevärdheter med audio guide för 10 euro.

  • Bratislava Slott på toppen av en kulle mitt i staden, 85 meter över havet.
  • Gamla Stan är en vacker stadsdel med en del sevärdheter, såsom portalen St. Michael Torn som är en del av den gamla medeltida muren som gick kring staden och torget Hlavne Namestie, perfekt för en fika.
  • På nordliga utsidan av Bratislavas gamla stadsdel finns en kvarleva från medeltiden i form av en stadsmur.
  • Grasalkovičov palats är ett ståtligt palats från slutet av 1700-talet i norra delarna av Bratislava, här huserar presidenten  och intill ligger en tillhörnande trädgård.
  • Fortet Devin 12 kilometer från stadskärnan är en relik från 800-talet som har varit en utpost med mål att beskydda genom många krig.

Bratislava-Slott-TravelGrip

Bratislava-torg-TravelGrip

Medeltida-stadsmur-Bratislava-TravelGrip

Fika-i-Bratislava-TravelGrip

Tjeckisk-öl-i-Bratislava-TravelGrip

Boende i Bratislava

Man kan bo relativt billigt i Slovakien, det går att få ett dubbelrum för omkring 40 euro / natt. Jämför själv hos Booking.com:Booking.com

Spårvagn-Bratislava-TravelGripSkärmavbild 2018-07-10 kl. 18.54.46

Rulla till toppen