Kabinväska till flyget

Visste du att en kabinväska till flyget bör hålla måtten 55x40x30 cm, de flesta bolag stödjer det måttet och då kan du alltså förvara väskan ombord i kabinen på flygplanet. Men det är såklart ingen garanti eftersom det kan bli fullt av handbagage i kabinen.

Prisskillnader på kabinväskor

Anledningen till att det är stor prisvariation på kabinväskor är att det finns flera stora väsktillverkare som står för kvalitet och då har ett påslag för detta i priset. Med på köpet får man också en lång garantiperiod vilket ju är fördelaktigt i det fall väskan går sönder.

Jag har testat både billiga väskor (200 kronors klassen) och märkesväskor som kostar 1500 kronor och om man mot förmodan måste checka in kabinväskan (när det är fullt i kabinen) är det enligt min erfarenhet bättre att ha en dyrare väska till detta då den har bättre hållbarhet samt att den är av hårt skal. Ett flertal billiga kabinväskor har gått sönder under behandlingen av bagage på flygplatser. Billigare väskor är ypperliga att ha om man vet med sig att man bara ska ha den som handbagage.

Bra märken av kabinväskor

kopa-kabinvaska-travelgrip

Funderar du på att köpa en kvalitativ kabinväska så rekommenderas följande märken. På sajten Bäst-i-test.se finns ett test av kabinväskor.

  • Samsonite pris från 1000kr
  • Delsey pris från 1200kr
  • Epic pris från 1200kr
  • Rimowa pris från 3000kr

Köpställen

Förutom att köpa kabinväska i butik så kan du beställa på nätet. Jämför priserna på följande återförsäljare:

  • TravelHeroes.se, stort sortiment av resetillbehör. De har både mjuka och hårda kabinväskor och tydliggör måtten på dem. Fraktfritt vid ett visst belopp.
  • Strandlins, stort sortiment av väskor. Alltid fri frakt.
  • Väskan.com, säljer allt från väskor till klockor. Fri frakt.
  • Märkets egna butik, som vanligen finns på flygplatser och i större varuhus.

1 reaktion på ”Kabinväska till flyget”

  1. Pingback: Packa lätt för en kort resa - TravelGrip

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen