Cityweekend i Abu Dhabi

En cityweekend i Abu Dhabi under vistelse i Dubai kan vara ett fint komplement till hektiska dagar i kommersiella Dubai. Abu Dhabi är Förenade Arabemiratens huvudstad men känns betydligt lugnare och något mindre än Dubai. Här finns lagom mycket att se och göra.

20131228-192122.jpg

Bra att veta om Abu Dhabi

Det är en och en halv timmes bilresa mellan Dubai och Abu Dhabi. Taxiresa städerna emellan kostar ungefär 350kr.

Taxi är generellt billigt, i brist på en del trottoarer rekommenderas taxi mellan sevärdheterna. Under sommarhalvåret är det för varmt dagtid att vistas ute så bil med AC är att rekommendera.

Dricks är oftast inkluderat i notor (Service fee 10%) på restauranger. Dessutom lägger man på en turistskatt på 6% på alla notor och boenden. Taxichaufförer uppskattar att du avrundar uppåt.

Shopping i köpcentrum (Mall) kostar mer eller mindre som hemma.

Sevärdheter i Abu Dhabi

  • Grand Mosque är en magnifik vit byggnad med trädgård runtom. Moskén är en av världens största och det märks, här ryms 40 000 personer under bön. Moskén är öppen för turister alla dagar utom fredagar, följ rekommenderad klädkod inför besöket, kvinnor kan även låna en enkel variant av abaya (svart dräkt) på plats. Missa inte att skåda fasaden i skymningen!

20131228-192452.jpg

  • Emirates Palace Hotel som är med i filmen Sex and the City 2 är ett lyxhotell i arabisk stil. Bor du inte här kan du ändå besöka något av hotellets caféer eller restauranger och insupa atmosfären.
  • Yas Island utanför staden inhyser Emiratens F1 bana på vilken man som turist kan ha nöjet att ta en tur (från 1200kr). Här finns dessutom stadens vattenparken Yas Waterworld och nöjesparken Ferrari World, gokart och golfbana. Hela Yas Island är konstgjord, mellan alla attraktioner och till/från öns hotell går gratis shuttle-buss hela dagarna. Perfekt om man inte hyrt egen bil.
  • Corniche, promenadstråket längs med havet i norra delen av stan, är perfekt för promenader och cykelturer.

20131228-192238.jpg

20131228-192407.jpg

Boende i Abu Dhabi

I Abu Dhabi finns många fina hotell att välja bland. Vart man vill bo beror som alltid på vad man är ute efter.

  • Sheraton Hotel and Resort har någorlunda centralt läge, både pool och strand och ligger nära till Corniche. Här finns stort gym, squashbana liksom tennisbana och flera restauranger, bland annat Al Mayass som är utsedd till en av stadens bästa restauranger enligt Tripadvisor. Läs mer om vad hotellet erbjuder på Minsolresa.se.
  • Emirates Palace Hotel bjuder på lyx och kostar mer än de flesta femstjärniga hotell. Här finns pooler, privat strand, tennisbanor, gym och många fina restauranger.

sheraton-abu-dhabi-travelgrip
Sheraton

20131228-194107.jpg
Emirates Palace

Läs mer om den traditionella klädseln i Emiraten.

klädkod-moskeer

Rulla till toppen