Turista i Hollywood

Att turista i Hollywood är synonymt med att komma så nära Hollywoodskylten man kan för att fota den. Det finns ett par platser som lämpar sig väl för att att skåda skylten, vissa ordnar också turer kring den. Men observera att det är förbjudet att beträda närmsta ytan och bokstäverna, Polishelikoptrar hovrar här frekvent.

Hollywoodskylten såg dagens ljus 1923 som en del av en reklamkampanj, för ett bostadshusprojekt i bergen ovanför Hollywood, Los Angeles. Bokstäverna är 13,6 meter höga och är belägna på Mount Lee, en del av Santa Monica Mountains, i Griffith Park.

År 1949 kom beslutet om att riva ner den då kampanjen fyllt sitt syfte (det stod Hollywoodland i ett ord för att marknadsföra bostadsområdet med samma namn). Men protester från närboende och besökare fick staden att ändra sig. Den var ju redan en känd turistsymbol. 1973 utsågs skylten av Los Angeles som ett av stadens historiskt viktiga kulturmärken.

Turista i Hollywood

Griffith Park

Med ett flertal vandringsleder i bergen leder ett flertal av dem till hollywoodskyltens närhet.

Lake Hollywood Park

Med gott om parkering och gräsyta för exempelvis picknick, samt utsikt över dalgångarna är Lake Hollywood Park ypperligt för att se och fota Hollywoodskylten på avstånd.

lake hollywood park

Kringliggande villor är väl skyddade från insyn med uppfarter bakom grindar, så det kan också gå bra att promenera längs vägen bakom parken mot skylten till för att försöka komma något närmare till fots.

Här möts man av guidade turer där grupper men människor går med någon som känner till bakvägarna och berättar anekdoter om husen omkring och dess ägare.

hollywoodskylten

hollywoodskylten
På grusplan nedanför Hollywoodskylten, nådd till fots.

Läs också TravelGrips Los Angeles-guide för ännu mer tips!

los angeles

Rulla till toppen