10 saker du inte får missa i Nice

Längs Franska kusten Cote d’Azur intill Medelhavet ligger storstaden Nice, sträckan är mer känd som Franska Rivieran. Hit åter omkring 14 miljoner besökare varje år tack vare sköna stränder, vackert hav och god mat. Rivieran lockar inte bara utländska turister utan även fransoser från andra delar av landet för här är solgaranti. Nice passar utmärkt för både weekendresa och längre solresa, läs här vad man inte bör missa!

Nice-Cote-d-Azur-Frankrike-TravelGrip

10 saker du inte får missa i Nice

  • Bara 6 kilometer (c:a 12 minuter) från Nice International Airport ligger stadsstranden, perfekt för dig som vill skåda det turkosa havet direkt vid ankomst eller precis innan avgång. Observera att stranden i Nice består av stenar så något att sitta på är att rekommendera. Längs delar av Promenade des Anglais finns stolar utställda intill strandkanten för den som vill sitta bekvämt.
  • Shoppa märkesvaror i området kring Jardin Albert 1er. Här finns Louis Vuitton, Chanel och andra modehus samlade.
  • Gamla Stan, Vieille Ville, är en charmig stadsdel med trånga gator och trevliga matställen. Området lämpar sig ypperligt för strosande och shopping i små boutiquer.
  • Ät lokala tolkningen av maträtten Socca / Farinata som är en variant av crepes pannkakor gjorda av kikärtor. Dessa säljs i gatustånd, särskilt kring Gamla Stan.
  • Katedralen i Nice, 3 Pl. Rossetti i Gamla Stan, är byggd i barockstil och stod färdig år 1699.
  • Musée Marc Chagall, 36 Avenue Dr Ménard,visar vackra konstverk från Chagalls alla epoker. Klart sevärt för den konstintresserade.
  • Chateau de Valrose, intill Avenue Valrose, är en vacker byggnad som man kan se från utsidan men tyvärr inte besöka på insidan. Detta till trots är det värt att ta sig hit för att skåda arkitekturen och för att besöka den exotiska slottsträdgården Parc de Valrose.
  • Intill Gamla Stan i Marinan Port Lympia, 1430 Quai de la Douane, ligger båtarna tätt. Denna hamn är bland de viktigaste i Cote d’Azur och man ser även stora kryssningsfartyg röra sig i vattnet utanför Nice.
  • Colline du Chateau på kullen Cimiez (en del av Gamla Stan) får man vacker vy över Nice och dess marina.
  • Le Negresco hotel är ett av stadens mest anrika och är ett tillhåll för lyxnjutarna. I baren spelas toner av jazz och latinamerikanskt sväng.

Nice-Medelhavet-Frankrike-TravelGrip SMåbåtshamn-Nice-Cote-d-Azur-Frankrike-TravelGrip

Nice-Port-Lympia-TravelGrip

10-saker-i-Nice-TravelGrip


Booking.com


Socca-i-Nice-TravelGrip

KARTASkärmavbild 2018-07-10 kl. 18.54.46

Rulla till toppen