Info om TravelGrip

TravelGrip.se är en resesajt med mängder av inspiration över hela världen, allt från tips i storstäder till  hotellbokningsguide och roadtrips.

Genvägar:

LISTA ÖVER BESÖKTA LÄNDER >>
SAMARBETEN OCH ANNONSERING >>
TRAVELGRIPS ITINERARY >>
COLLABORATION & PRESS INFO >> (English)
COOKIEGUIDE >>

 

Om TravelGrip och grundaren Maria Grip

TravelGrip.se började som en reseblogg, ett hobbyprojekt signerat Maria Grip, men som under 2015 utvecklades till att bli ett inspirationsmagasin inom resor och upplevelser. I snitt finner man minst fyra inlägg per månad på TravelGrip.se som alla handlar om olika saker och platser runtom i världen. Maria Grip arbetar som micro influencer och skribent på deltid, vid sidan om arbete som Digital Specialist inom medievärlden i Stockholm.

Som svar på att TravelGrip.se har intressant innehåll tog TravelGrip.se sig till final och slutligen blev 4:e ”Bästa resebloggen” i tävlingen Travel Blog Awards 2013 (februari 2014) anordnat av Super Saver Travel. Därtill har TravelGrip.se uppnått fjärde plats i kategori ”Storstad” i tävlingen Årets Reseinspiratör anordnat av Apollo Sverige Maj 2015.

TravelGrip-in-english

TravelGrip gästbloggade hos Resfeber.se mellan 2013-2014 och skrev där bland annat om Dubai och Tokyo.

TravelGrip delar också med sig av inspiration på Facebook och Instagram under profilnamnet @travelgrip.

Maria Grip är sedan hösten 2019 skribent hos innehållsplattformen Gazzine, en plats där eminenta journalister publicerar material.

Vill du ta del av en text, låna bilder eller beställa ny text är det bara att höra av dig!

  

Om mitt resande

Mitt största intresse är att resa, uppleva andra kulturer och att njuta av annan kulturs kök är otroligt givande och har blivit något av ett beroende. Varje långledighet spenderas utomlands, gärna i varmt väder. I januari 2014 hade jag besökt 40 länder och i mitten av 2018 – 51 länder!

Jag talar tre språk; svenska, engelska och spanska, det senare lärde jag mig under 6 månader i Spanien men anammade den sydamerikanska dialekten under en längre vistelse i Colombia.

I dagsläget bor jag i Stockholm, med närhet till internationella flygplatsen Arlanda, och arbetar heltid och driver denna blogg på fritiden. Alla annonser på sajten ger intäkter som bidrar till webbhotellkostnaderna och mera resande, så vänligen stäng av eventuell Adblocker när du surfar på TravelGrip.se.

I framtiden kommer jag att bosätta mig i favoritlandet Frankrike. Från 2018 tittar jag på potentiella objekt som semesterhus så att jag kan börja med att spendera semestrar där. Kanske också jobba på distans från Frankrike längre fram.

Jag har generellt sett alltid ett par resor planerade i min närmsta framtid och det finns ingen bättre känsla än att när man landar på Arlanda redan har en ny resa bokad och nya äventyr att se framemot!

Jag har inte flygskam, eller ens reseskam överhuvudtaget, vilket till stor del beror på två aktiva livsval; jag kommer att leva helt barnfri (beslut fattat redan som 12-åring!) och jag ägen ingen bil. Då har jag minst sagt bidragit med mindre klimatpåverkan än de flesta svenskar.

Under 2019 minskade flygandet i Sverige, många blir alltmer klimatmedvetna. Vilket såklart är bra, men det är också bra att känna till vilka fler val i livet som skapar större klimatpåverkan. Lunds Universitet har varit med och tagit fram en grundlig undersökning på ämnet utifrån fyra livsstilsval som är mest effektiva för att minska en persons koldioxidavtryck vilket är lärorikt.

Livstilsval som sparar mest koldioxidutsläpp:
1. Få ett barn mindre eller inte alls (58,6 ton per år)
2. Lev bilfritt (2,4 ton per år)
3. Undvik en transatlantisk tur-och returresa med flyg (1,6 ton per tur och returresa)

4. Äta en växtbaserad kost (0,8 ton per år)

Reseförfarande

Jag får ibland frågan hur jag gör för att planera och boka in mina resor, det finns så mycket flyg och hotell att välja bland för att inte nämna alla destinationer. Därför vill jag här tipsa om inlägg som handlar om mitt reseförfarande:

  • Hur jag nådde 30 länder till min 30:e födelsedag där det sista landet till 30-listan var grannlandet Norge. Redan ett år efter detta hade jag kommit upp i 35 länder.
  • Lista över alla länder TravelGrip har besökt.
  • Jag köper oftast flygbiljett i god tid eftersom jag flyger reguljärt.
  • Boka hotell som är avbokningsbara för att sedan närmare avresa ta beslut om var man faktiskt ska bo under vistelsen.
  • Packningen är en utmaning, oftast reser jag med en stor resväska och en kabinväska. Den stora resväskan kan enkelt lämnas kvar i hotells bagagerum om du ska iväg ett par dagar på utflykt, så slipper man släpa på det. På systersajten Minsolresa.se finns packningstips för dig som undrar vad och hur man bör packa till en solresa.

Reseguider

Maria Grip skriver och publicerar reseguider utifrån självupplevda resor. Ta del av alla här.

las vegas skyline

Travelgrips Favoritdestinationer

Städer

Los AngelesLas Vegas, Tokyo, ReimsBerlin, Barcelona, Madrid

Roadtrips

Normandie, NorrlandUSA:s östkust, Kalifornien, Sardinien

Stränder

Aruba, Boracay White Beach, Waikki på Oahu i Hawaii

Bakgrund som E-handlare och Onlinemarknadsförare

Mellan 2010 och 2012 drev Maria Grip webbutiken Create2day.se. Intresset för internet och marknadsföring växte sig stort och resulterade att Maria utbildade sig till Onlinemarknadsförare på Yrkeshögskola i Stockholm. I gymnasiet läste hon Medieprogrammet där hon gick ut med toppbetyg i Fotografering, Fotoredigering, Textproduktion och Grafisk Form och med påbyggnad av YH-utbildningen har kunskaperna kompletterats med digital kommunikation. Till vardags arbetar Maria med digital marknadsföring och reklam i Stockholm och förutom detta hjälper hon små företag och privatpersoner med att sätta upp en hemsida eller blogg.

Läs mer här för kontaktuppgifter och samarbetsförfrågningar.


1 reaktion på ”Info om TravelGrip”

  1. Pingback: Nyligen var resebloggen TravelGrip med i ny tävling

Lämna ett svar

Rulla till toppen