Bila genom Europa

Att bila genom Europa kan bjuda på besök i många länder under en och samma resa. Som de flesta av mina bekanta känner till så räknar jag antal besökta länder och vill tillgodoräkna mig 40 länder tills dess jag fyller 40. För ett par år sedan fyllde jag 30 och helgen innan födelsedagen tog jag bilen över till Oslo eftersom jag ännu inte hade besökt Norge och detta blev mitt 30:e land. Sedan dess har jag fyllt på med 5 nya länder, det går så fort när man som jag älskar att resa på fritiden!

Att bila genom Europa ger många nya länder

Bilar man i Europa plockar man snabbt flera länder och eftersom jag har bilat på kontinenten flertalet gånger så har jag besökt platser som Franska Rivieran, norra Portugal, Polska landsbygden, Slovakiska bergen och medeltidsstaten San Marino.

Det är vanligt att man tar bilen hela vägen hemifrån men bor du på östkusten och i eller nära Stockholm får man räkna med att en hel dag går åt till att ta sig ner till kontinenten. Överväg om du vill köra hela den biten eller kan tänka dig att flyga och hyra bil på plats istället.

Sydöstra Frankrike

Enkelt att ta många länder på en resa

  • Ta flyget till valfri europeisk stad och hyr bil på plats, res runt under ett par veckor. Gränserna är öppna, se bara till att ha passet tillhands.
  • Ta flyget till en europeisk kuststad och ta en kryssning i Medelhavet. Välj en rutt som inkluderar flertalet länder, gå i land under stoppet och njut av platsen du besöker.
  • Köp bilkartor eller ta hjälp av Michelins vägbeskrivningar, de fungerar klockrent att skriva ut och är väldigt tillförlitliga.
  • Kör på annat är motorvägar, särskilt i Frankrike är det en upplevelse att passera små medeltida byar på landsbygden. Du delar de mindre vägarna med andra semesterfirare som Holländare i sina husbilar. På så vis sparar du också pengar i det fall motorvägarna är belagda med avgift.
  • Förboka boenden eller ta in på lokala värdshus eller B&B.
  • Följ hastighetsbestämmelserna, i vissa länder ser de till att du betalar cash direkt om du åkt fast så du kommer inte undan för att du är svensk. Med hyrbil kan de skicka räkningen till biluthyraren som senare skickar den vidare till dig.

hyrbilguiden

3 reaktioner på ”Bila genom Europa”

  1. Pingback: Amerikansk husbil till salu på Blocket

  2. Pingback: TravelGrips Provenceguide - allt du behöver se!

  3. Pingback: Rundresa i Belgien - TravelGrip

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen