Champagnestaden Reims

Boka in ett besök i champagnestaden Reims om du har vägarna förbi Paris. Det går att åka både bil och tåg till denna trevliga stad som bjuder på fantastiska champagnesorter, strålande steak tartars och en vacker katedral.

Väl i Reims bör man passa på att besöka något av Champagnehusen, såsom Vueve Clicquot eller Moët, perfekt utflyktsmål över en helg. Se bara till att boka guidning innan besöket!

Läs mer: Champagne provning hos Vueve Clicquot
Reims-champagne-frankrike-travelgrip

Reims i Champagnedisktriktet

Reims är den största staden i distriktet Champagne som är känt för vinsorterna med samma namn. Katedralen i Reims som är en av de största franska gotiska kyrkorna i landet, användes förut till att kröna de franska kungarna.

På torget Place du Forum samlas runt lunchtid stadens invånare och kontorsarbetare för en solig lunch utomhus sommartid. Folket har klass och stil och kan mäta sig med de finaste gatorna i Paris, medan känslan är skön och avslappnad. På torget trängs ett flertal olika restauranger och en av specialiteterna är steak tartare vilka görs på olika och nytänkt vis och ofta serveras med grönsallad istället för pommes frites. Helt enkelt lite fräschare och passande ihop med ett glas champagne.

katedral-reims-champagne-france-travelgrip
Katedralen i ReimsBooking.com

Köpa småpartier av Champagne

I närheten av Place du Forum i Reims finns en vinkällare som erbjuder många småpartier av Champagne, sorter man aldrig hört talas om bland andra. Här kan man strosa runt i timmar och välja många delikatesser!

Adress: 10 rue Courmeaux
Hemsida: LesCavesduForum.com
caves-vin-champagne-france-travelgrip

reims-vin-caves-champagne-france-travelgrip
Karta till La Cave du Forum

Champagne-odlingar-frankrike-travelgrip
Läs också: Bo på slott i Champagne

Rulla till toppen