fbpx Press "Enter" to skip to content

Cu Chi tunnlarna i södra Vietnam

De omtalade Cu Chi tunnlarna i södra Vietnam, en timme utanför Saigon/Ho Chi Minh ungefär, är värda ett besök om du vill försöka förstå patriotismen hos Vietnameserna som kämpade under Vietnamkriget. I introduktionsvideon man får titta på innan turen genom skogen framgår en del propaganda vilket inte är helt otippat i denna kommunistiska stat, men om man bortser från detta så är historien intressant och lärorik.

Cu-Chi-tunnlarna-tunnels-saigon-vietnam-travelgrip

Cu Chi tunnlarna

Dessa underjordiska tunnlar ligger i distriktet Cu Chi, precis utanför Saigons stadsgräns och vissa av tunnlarna går ned till 100 meter djup och samtliga är grävda av för hand. Som besökare kan du gå ner i vissa anpassade tunnlar, i dessa kan du utan problem gå med böjd rygg och du är uppåt 180 cm lång, gångarna är svagt upplysta och du går med en guide mellan de olika underjordiska rum som finns i marken.

Cu Chi tunnlarna användes under 1960-talet till vapengömmor, boende, som gömställe, till sårade i sjukrum och som kommunikationsenhet.

Cu-Chi-tunnels-saigon-vietnam-travelgrip-1

Cu-Chi-tunnels-saigon-vietnam-travelgrip-3

Cu-Chi-tunnels-saigon-vietnam-travelgrip-2

Cu-Chi-tunnels-saigon-vietnam-travelgrip-4

Cu Chi skjutbana

På området där tunnlarna finns kan man även besöka en skjutbana och du kan skjuta några rundor med M16 och AK47 exempelvis. Se till att ha kontanter med dig!

Cu-Chi-skjutbana-shootingrange-travelgrip-1

Cu-Chi-skjutbana-shootingrange-travelgrip-2

Cu-Chi-tunnels-shootingrange--vietnam-travelgrip

Cu-Chi-skjutbana-shootingrange-travelgrip-4

One Comment

Comments are closed, but <a href="https://www.travelgrip.se/cu-chi-tunnlarna-sodra-vietnam/trackback/" title="Trackback URL for this post">trackbacks</a> and pingbacks are open.