Cu Chi tunnlarna i södra Vietnam

De omtalade Cu Chi tunnlarna i södra Vietnam, en timme utanför Saigon/Ho Chi Minh ungefär, är värda ett besök om du vill försöka förstå patriotismen hos Vietnameserna som kämpade under Vietnamkriget. Här återfinns ett enormt underjordiskt tunnelsystem som användes av FNL:s soldater. 

Cu Chi tunnlarna

Dessa underjordiska tunnlar ligger i distriktet Cu Chi, precis utanför Saigons stadsgräns och vissa av tunnlarna går ned till 100 meter djup och samtliga är grävda av för hand. Som besökare kan du gå ner i vissa anpassade tunnlar, i dessa kan du utan problem gå med böjd rygg och du är uppåt 180 cm lång, gångarna är svagt upplysta och du går med en guide mellan de olika underjordiska rum som finns i marken.

Cu Chi tunnlarna användes under 1960-talet till vapengömmor, boende, som gömställe, till sårade i sjukrum och som kommunikationsenhet.

I introduktionsvideon man får titta på innan turen genom skogen framgår en del propaganda vilket inte är helt otippat i denna kommunistiska stat, men om man bortser från delar av detta så är historien intressant och lärorik.

KARTA

Cu Chi tunnlarna i södra Vietnam

 

Karta över Cu Chi tunnlarna i södra Vietnam

Cu Chi tunnlarna i södra Vietnam
Otroligt med alla små hål i marken som leder ner till tunnelsystemet

Cu Chi tunnlarna

Cu Chi skjutbana

På området där tunnlarna finns kan man även besöka en skjutbana och du kan skjuta några rundor med M16 och AK47 exempelvis. Se till att ha kontanter med dig!

Cu Chi skjutbana

Cu Chi skjutbana

Cu Chi skjutbana i Vietnam

TravelGrip skjuter med gevär på Cu Chi skjutbana

Patronsamling på Cu Chi skjutbana

1 reaktion på ”Cu Chi tunnlarna i södra Vietnam”

  1. Pingback: Sevärdheter i Ho Chi Minh med omnejd

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen