Djuphavsfiske i Cabo San Lucas

Längst ned i den kaliforniska halvön kan man ägna sig åt djuphavsfiske i Cabo San Lucas, en turistort i västra Mexiko till vilken amerikaner har åkt på weekends i åratal. Vid kusten förenar sig Stilla havet och Kaliforniaviken vilket skapar en annorlunda rörelse i havet då två olika vatten möts. Det gungar ordentligt utanför Mexikos kust så sjösjuka kan få det jobbigt med en längre fisketur.

 

Häftigt djuphavsfiske i Cabo San Lucas

Många fiskebåtar utgår dagligen innan gryningen från Cabo San Lucas marina, det går att hyra en båt över dagen oavsett hur många man är men det kostar omkring 3 000 kronor. Med den hyran följer en styrman/fiskare och en kapten vilka utför de krångliga förberedelserna av att fästa krokar och bete på de många fiskespöna som fästs runtom på båten.

Båtturen som omfattar flera timmar går att kombinera med stopp vid någon strand eller i en vik för att bada och snorkla. Helt utmärkt om man tycker att sjögång blir jobbigt efter ett par timmar.

Det är magiskt att skåda soluppgången på det gungande havet och spana in de andra fiskebåtarna för att se vem som får fisk först. Här fiskar man efter bland annat Blue Marlin (Svärdfisk) vilken är varje storfiskares dröm att få dra upp.

Djuphavsfiske-Los-Cabos-TravelGrip- (1)Djuphavsfiske-Cabo-San-Lucas-Mexiko-TravelGrip (6)

Djuphavsfiske-Los-Cabos-TravelGrip- (3)

Djuphavsfiske-Cabo-San-Lucas-Mexiko-TravelGrip (4) Djuphavsfiske-Cabo-San-Lucas-TravelGrip- (1) 

Kombinera Los Angeles med Cabo

Det gång många flyg från LA till Los Cabos som är samlingsnamnet för de mexikanska städerna längst ner på Kaliforniahalvön. Flygresan tar inte mer än två timmar och man kan resa hit ner året runt. Under julveckan går det att bada i havet vilket innebär att det är betydligt varmare än i Los Angeles med omnejd.

Läs mer: Reseuide Cabo San Lucas

Youtube-klipp från djuphavsfisket i Cabo Mexico

Se när vi drar upp en gyllene ”Dorado” på djuphavsfiske i Cabo San Lucas:

YouTube klipp med sjölejon som får det bete vi hade kvar

Se hur sjölejon äter upp resterade levande bete som är kvar efter djuphavsfiske:

Cabo-San-Lucas-sjölejon-TravelGrip


Booking.com


Djuphavsfiske-Cabo-San-Lucas-Mexiko-TravelGrip (2)

Djuphavsfiske-Cabo-San-Lucas-Dorado-Mexiko-TravelGrip (3)


Djuphavsfiske-Dorado-Mekixo-TravelGripSkärmavbild 2018-07-10 kl. 18.54.46

Rulla till toppen