Förboka biljetter till Vatikanen i Rom

För att undvika extremt långa köer till museerna kan man förboka biljetter till Vatikanen i Rom genom museets hemsida. I paketet på 20 euro (en vuxen) ingår besök på Vatikanmuseerna som också inkluderar Sixtinska kapellet.

Vatikanstaten-Rom-Italien-TravelGrip

Förboka biljetter online

Denna sajt är enkel och finns på italienska och engelska, Men när man klickar omkring på sidorna så tappar den språkinställningen så man kan behöva ställa in det på nytt.

Man kan förboka biljetter upp till 60 agar innan sitt besök och inträdet kostar i skrivande stund 16 euro per vuxen, det tillkommer 4 euro i bokningskostnad. En voucher/biljett skickas till din mejl som ska visas upp i entrébyggnaden för Vatikanmuseerna, till höger om Peterskyrkan. Var beredd på att denna scannas så snart du ska in i byggnaden och därefter följer en säkerhetskontroll och först därefter följer du information som leder till en kassa där biljetten återigen kontrolleras.

  1. Besök: http://biglietteriamusei.vatican.va/musei/tickets
  2. Klicka på informationen om Admission Tickets
  3. Välj period (månad) och antal personer och klicka vidare. Om det inte fungerar å första försöket så prova igen.
  4. Välj datum i en kalender
  5. Välj klockslag.
  6. Gå vidare med att fylla i dina uppgifter samt namn på de som ska besöka Vatikanen.
  7. Klicka vidare till betalning och genomför den med Visa- eller Mastercardkort.
  8. Betalningsbekräftelse skickas till den mejl du har angivit från en adress utan tydlig avsändare. Så kolla även skräpposten om det dröjer mer än en kvart innan du får bekräftelsen.
  9. Voucher som är din inträdesbiljett mejlas till den mejladress du angav. Denna kan skrivas ut för att visas upp i entrébyggnaden eller så ser du till att ha den sparad i din smartphone.

vatikan-besök

Att tänka på inför besök i Vatikanstaten

Svårt att tro kanske men vid inträde i Vatikanstaten krävs konservativ klädsel, inga bara armar eller ben så även om det är en mycket varm sommardag så se till att ha byxor, kjol eller klänning och något långärmat att dra över armarna.

Inträdet till Sankt Peterskyrkan är kostnadsfritt för alla men det innebär lång kö för att komma in.

Rom-Italien-Lazio-TravelGrip

Annons:

1 reaktion på ”Förboka biljetter till Vatikanen i Rom”

  1. Pingback: Boka in en resa till Rom över en helg

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen