Japanska tygaffärer utomlands

Japanska tygaffärer finns det alltid att finna på fler platser än i just Japan. Japanska tygdesigners är kända för sina barnsliga och söta (kawaii) tyger i alla möjliga material men främst bomull. För den som älskar att sy med mönstrade tyger kan både inspireras och shoppa på ett flertal ställen, både i fysiska och digitala butiker. Jag älskar dessa tyger och letar alltid efter butiker som säljer japanska tyger under mina resor.

Nunoya-japansk-tygaffär-barcelona-traelgrip- (2)

Tygbutiker i Japan

I Tokyo rekommenderas att du hoppar på tåget till Nippori ”Fabric Town”, här finner du butiker i all prisklasser och kan fynda mängder av fint, inklusive kimonos.

I Kyoto kan du ta sikte på Nishiki Market mitt i centrala Kyoto, det är flera gator (under tak) med allt möjligt. Däribland tyger.

Karta till Nishiki Market:

Tygbutik i USA

USA både importerar och kopierar, är finns mängder av lika gulliga tyger som man kan finna i Japan, särskilt hos kedjan JoAnn. Finns på en mängd orter, bland andra:

  • Santa Monica, LA, 1637 Lincoln Blvd
  • Huntington Beach, LA, 9901 Adams Ave
  • San Diego, 3633 Midway Drive.
  • San Francisco, 75 Colma Blvd.
  • Miami, Florida, 7706 N Kendall Dr

Tygbutiker i Europa

På flera ställen i Europa kan du hitta åtråvärda tyger. Det kan ibland vara svårt att hitta till butikerna för de är inrymda i små gränder, men sök och du skall finna.

Nunoya i Barcelona

I Barcelona finns en underbar liten japansk tygaffär som har ganska stort utbud av både vanliga tyger men också kimonotyger. Butiken Nunoya ligger bland gränderna i de gotiska kvarteren så en utförlig karta är att rekommendera. Carrer de la Palla 6, rätt nära Katedralen.
Nunoya-japansk-tygaffär-barcelona-traelgrip- (4)

Nunoya-japansk-tygaffär-barcelona-traelgrip- (1)

Karta till Nunoya

Mokuba i Paris

Butiken Mokuba specialiserar sig på band och spets, här kan du finna extrema gulliga tryckta tygband. Ligger i Montmartre, 18 Rue Montmartre.

Kiseki i Berlin

I Prenzlauer Berg i Berlin ligger butiken Kiseki som har fint utbud av japanska tyger men också annat pysselmaterial. Jag är lite osäker på butikens öppettider, men har du vägarna förbi så kolla läget. Oderberger Straße 3.

Karta till Kiseki:

Webbutiker

Många internationella butiker säljer fina japanska tyger och många av dem plus flera privatpersoner säljer tyger på forumet Etsy.com.

etsy-japanska-tyger

Etsy.com

Etsy.com finns allt från råmaterialet vid diverse hantverkstillverkning till färdiga produkter. Spana in tyger under kategori Craft Supplies, det går också bra att söka på specifika ord i sökfältet, men använd engelska.

HollandFabricHouse.com

HollandFabricHouse.com finns diverse tyger, däribland färgglada mönstrade japanska tyger.

Mrs Bao

MrsBao.se säljer till flera europeiska länder men har anpassat sajten till respektive språk, så här kan du på info på svenska.

FabricTales.com

FabricTales.com sänder över hela världen och har ett stort utbud av tyger. Extra kostnader för tull kan tillkomma.

Stoff & Stil

Stoffochstil.se har en del japan-inspirerade barntyger. De finns som fysiska butiker på ett par platser i Sverige, men alla kan handla i e-butiken.Skärmavbild 2018-07-10 kl. 18.54.46

Rulla till toppen