Medeltidsstaden Troyes i Frankrike

Medeltidsstaden Troyes i Frankrike ligger i Champagne-regionen och är en stad byggd under medeltiden som kantas av kullerstenar och vackra gamla trähus som åt lite olika håll. Staden gjorde sig känd för sin textilindustri redan på 1200-talet. Staden är delvis inringad av kanaler ur floden Seine, väster om den västliga kanalen är den gamla stadsdelen med de vackra träbyggnaderna. I mitten av inringningen ligger stadens mäktigaste byggnad, katedralen.

troyes-medeltidsstad-champagne-ardenne-travelgrip-9

Saker att se och göra i Troyes

  • Frankrikes första och största outlet, Troyes Outlet har butiker som BCBG, Max Azria, Nike, Petite Bateau, Sandro och La Perla.
  • Katedralen St Pierre St Paul ligger i en del av staden som inringas av kanaler av Seine. Bygget påbörjades under början av 1200-talet och fortsatte i flera decennier.
  • Basilique Saint-Urbain är en imponerande byggnad mitt i gamla stadsdelen bland medeltida träbyggnader.
  • Handla mat och annat på marknaden, Marché des Halles, och stick iväg på en picknick i någon av stadens parker. Adress: Avenue General De Gaulle.
  • Ät libanesiskt mat på lilla familjeägda restaurangen Le Libanais, Adress: 20 Rue Georges Clemenceau.

KARTA:

troyes-medeltidsstad-champagne-ardenne-travelgrip-6

troyes-medeltidsstad-champagne-ardenne-travelgrip-7

troyes-medeltidsstad-champagne-ardenne-travelgrip-5Booking.com

troyes-medeltidsstad-champagne-ardenne-travelgrip-1 troyes-medeltidsstad-champagne-ardenne-travelgrip-2

troyes-medeltidsstad-champagne-ardenne-travelgrip-4

troyes-medeltidsstad-champagne-ardenne-travelgrip-3

Boka boende i Troyes

Att spendera ett par nätter i Troyes är trevligt, staden är liten men full av liv och shoppingen bra med tanke på Outleten en bit utanför staden. Det finner ett par hotell som är ”bättre” än resten, dessa är:

  • Hôtel la Maison de Rhodes & Spa erbjuder med sina fem stjärnor bra service och fina faciliteter. Ligger nära Katedralen. Adress: 18, Rue Linard Gonthier
  • Best Western de la Poste är topprustat och har rum med charmiga takbjälkar. Ligger mitt i gamla stadsdelen. Adress: 35 Rue Emile Zola

Kolla Booking.com för jämförelser av priser:


Booking.com

Rulla till toppen