Resa till Gran Canaria över nyår

2015 blir det en resa till Gran Canaria över nyår, den största av Kanarieöarna och troligen den mest populära bland svenskar. Många i pensionsåldern har åkt till Gran Canaria i många års tid och det är rätt vanligt att bo på samma hotell vid varje återresa. Här ska undersökas hur det kommer sig!

Resa-till-Gran-Canaria-TravelGrip

Gran Canaria är cirka 60 kilometer lång och cirka 70 kilometer bred, om än bergigt i mitten av ön så om man tar sig runt ön istället för att korsa den så kan man smidigt åka runt på allt på några timmar.

Att ha bil rekommenderas om man vill utforska ön och dess spännande landskap, i Spanien behövs inget kompletterande körkort utan vi svenskar kan köra på vårt svenska körkort. Det finns flera biluthyrare att välja bland på Gran Canaria, både på flygplatsen och i städerna.

Distans mellan Las Palmas och Maspalomas:

De flesta av turisterna under jul och nyår ser till att hålla sig i den södra delen av ön som har det varmare klimatet men i norr ligger huvudstaden Las Palmas som bäst kan liknas med en storstad av europeiska mått, kombinerat med strand och bra shopping. Det är i Las Palmas TravelGrip tänker spendera nyårsafton och firande av det nya året och jakten på restauranger som satsar på Nyårs-supé är inte enkla att finna på nätet.

Omtalade restauranger i Las Palmas

Längs strandpromenaden vid playa Canteras i stadens centrum kan man alltid hitta något att mätta magen med, frukost-, lunch- och middagstid. Men även utanför detta område finns det ställen värda att besöka.

  • Deliciosa Marta, ligger nära Parque de San Telmo en bit bortanför citykärnan. Listade i Guia Repsol, en spansk motsvarighet till Michelin, som indikerar att kvaliteten på maten är hög. Bord går inte att boka på förhand, öppet för både lunch och middag. AdressPerez Galdos, 23, 35002 Las Palmas

  • Los Piratas de Canarias, nära stranden Canteras ut mot Isleta, erbjuder ett modernt kök till glad musik. AdressCalle Caleta, Prolongacion de Las Canteras (Los Nidillos), 35009 Las Palmas

  • Kitchen Lovers, invid stranden Canteras har vacker terrass ut mot havet och bjuder på internationell mat. AdressPaseo las Canteras, 16, 35008 Las Palmas 

  • Allende Parilla, är en kedja med flera restauranger varav en vid hamnen och en i närheten av Parque de San Telmo. Adress:

Läs mer om att fira nyår utomlands.Booking.com


Gran-Canaria-Spanien-TravelGrip

OMTALADE RESTAURANGER I PLAYA INGLÉS MED OMNEJD

Längs strandpromenaderna i södra delen av Garn Canaria finns mängder av ställen att äta en bit mat på men ett fåtal i södra regionen utmärker sig något.

  • 222 SW Bar & Grill i Arguineguin är placerat inne i hotellet Radisson Blu. Med modern inredning och mat i toppklass är det väl värt ett besök. Adress: Hotel Radisson Blu, planta 11, Barranco de la Verga s/n, 35120 Arguineguin.
  • Restaurante Espetada är främst känt som köttställe, de serverar visserlige också fisk. Här finns både inomhus- och utomhusservering. Adress: Avda. Gran Canaria, Edif. Los Molinos, Playa del Inglés.
  • NOVO är ytterligare ett köttställe och detta har fått fina rekommendationer på TripAdvisor. Adress: Calle Barcelona 1, Playa del Ingles.
  • Wapa Tapa är som det låter ett tapasställe, men ett av de bättre i området som håller hög kvalitet på mat och service. Boka gärna bord innan besöket. Adress: Av. Estados Unidos 54- Yumbo Centrum, Playa del Ingles.

1 reaktion på ”Resa till Gran Canaria över nyår”

  1. Pingback: Playa de las Canteras - Gran Canarias bästa strand?

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen