Resa till Saigon i Vietnam

En resa till Saigon i Vietnam bjuder på storstadsmyller, mopedister i alla körfält och en del sevärdheter såsom krigshistoriska moment. Saigon heter numera Ho Chi Minh City efter den kommunistiske ledaren med samma namn som kämpade för Nordvietnam under Vietnamkriget. I vissa delar av city finns en del vackra byggnader men överlag råder ett virrvarr av ojämna hus som i många andra asiatiska städer.

Längs med ån som går genom stora delar av staden har man vissa sträckor skapat promenadstråk med utomhusgym med jämna mellanrum och i stadens parker pågår på morgnarna kinesiska träningsformer. Dessa platser är perfekta för ett avbrott från myllret av mopeder och bilister som tutar konstant om dagarna. Det är dock vanligt med smog som hölje framför solen på grund av alla avgaser, men om cirka 5 år finns en tunnelbana.

Om du ska vistas i landet upp till 15 dagar krävs inget visum, men säkerställ att passet är giltigt i minst 6 månader efter ankomstdatum.

Ho-Chi-Minh-saigon-travelgrip-4

Saigon / Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh är Vietnams största stad med cirka 7 miljoner invånare och var mellan 1860-talet till 1950-talet en del av den Franska koloniseringen i Indokina. Därför finns en del vackra kolonialbyggnader fortfarande kvar men de flesta rivs för att göra plats för nya modernare kontorsbyggnader. En av de vackra byggnaderna är Rex Hotel, ett anrikt hotell som bland annat beboddes av utrikeskorrespondenter under Vietnamkriget.

Ta sig fram i Saigon

Det är tryggast att ta sig runt i Saigon i taxi, hotellen kan beställa åt dig alternativt vinka in från gatan. Det finns tre stora företag som rekommenderas men även hos dem försöker vissa chaufförer skinna turister som köar i organiserade taxikön på vid flygplatsen, det gäller att stå på sig om att de ska köra efter taxameter!

 • Mai Linh
 • Vinasun Taxi
 • Sasco

Ho-Chi-Minh-saigon-mopeder-travelgrip

Ho-Chi-Minh-saigon-travelgrip-5

Ho-Chi-Minh-saigon-travelgrip-3

Ho-Chi-Minh-saigon-travelgrip-2

Matställen i Saigon / Ho Chi Minh

Det finns all typ av mat, främst vietnamesisk dock, och i alla prisklasser i Sydvietnams största stad. Nationalrätten Pho består av risnudlar och buljongsoppa med kött och serveras på nästintill alla restauranger, särskilt de asiatiska. Vill du äta andra internationella rätter rekommenderas:

 • Hard Rock Café som har personal som kan lfytande engelska och serverar amerikansk mat. Här i Saigon har de liveband som spelar varje kväll. Adress: 39 Lê Duẩn, Bến Nghé, District 1.
 • Vincom Shopping Center är ett köpcentrum mitt i city som har en gedigen foodcourt där du finner flera bra restauranger. Perfekt under shoppingturen! Koreansk BBQ och Japanska Hokkaido Sachi rekommenderas. Adress: 70 Lê Thánh Tôn, Bến Nghé, District 1.
 • Rooftop Garden på Rex Hotel är en stor takterrass ger utsikt över centrala delarna av District 1 och bjuder emellanåt på liveband. Adress: 141 Nguyen Hue Blvd, District 1.

Ho-Chi-Minh-saigon-travelgrip-nudelrätt


Booking.com


Koreansk-BBQ-Vincom-Center-Saigon-Travelgrip-1 Koreansk-BBQ-Vincom-Center-Saigon-Travelgrip-2

Ho-Chi-Minh-saigon-hardrock-travelgrip

Karta över Saigon:

Sevärdheter

Framförallt bör man inte missa följande:

 • War Remnant Museum, ett patriotiskt krigsmuseum. 28 Ð Vo Van Tan
 • Co Chi tunnlarna, ett nätverk under jorden som soldater använde sig av under Vietnamkriget. Ligger nästan en timme utanför staden.
 • Botaniska trädgården. 2 Ð Nguyen Binh Khiem
 • Benh Tanh, marknadsplats. Lê Lợi, Bến Thành
 • Bitexco Financial Tower, stadens högsta byggnad som har en takbar. Tòa nhà tài chính Bitexco, 2 Hải Triều

Läs mer om alla Vietnam-tips.

Boenden i Saigon

Om man håller sig till de inre distrikten så finner man här flera 5-stjärniga hotell som håller hög klass. Vilket är i stor kontrast till allt annat i denna röriga stad. Många av de större hotellen har takpool som är perfekt för att vila upp sig dagtid innan man beger sig ut i nattlivet.

Följande hotell är populära bland besökare, om du klicka på länkarna nedan kommer du direkt till Booking.com och kan kolla priser:Booking.com

Rulla till toppen