Reseguide Krabi i Thailand

Reseguide Krabi i Thailand, en region så stor att den inkluderar den kända (svensk)ön Koh Lanta och kusttaden Ao Nang på fastlandet. Hit åker många turister på semester, men det är inte bara packat av svenskar i Ao Nang, även om Koh Lanta är det. Man tar sig mellan Ao Nang och Koh Lanta med bil/buss eller båt. Båt är det bekvämaste valet så länge vattnet är lugnt, resan tar då cirka tre timmar.
thailand-krabi-long-tail-boat-travelgrip

Att göra i Ao Nang

I Ao Nang kan du unna dig massage längs med Ao Nang Beach intill stadens centrum. Stranden är inte den finaste i Thailand så vill du ha något bättre gör du bäst i att hoppa i en long tail båt som tar dig till Railay Beach. I Ao Nang hittar du allt från västerländsk mat till asiatisk mat, några restauranger är dessutom fint placerade på eller intill stranden, som holländska köttstället Carnivore som blir utmärkt för dig som tröttnat på Thaimaten.

  • Railay Beach är en kort båtresa bort. Här finns fin sandstrand, klippa för klättring och ett vandringsstråk där man oftast ser vilda apor i träden. Se till att ha väskor stängda i närheten av apor!
  • Nopparat Thara Beach utanför Ao Nang kan i vissa avseenden vara bättre än Ao Nang Beach. Ta en tuk tuk och några minuter senare är du på plats. Här är lugnare än på stranden i staden.

KARTA
Visa större karta

Boenden i Ao Nang

I Ao Nang finns flera typer av boenden, allt från egna bungalows till resorts.

  • Ananta Burin Resort är ett fint och rent hotellkomplex med massagebäddar på plats vid poolen. Här anordnas även julmiddag och nyårsmiddag.
  • Sand Beach Bungalow är som namnet yttrar en resort med bungalows på stranden nära Nopparat Thara Beach strax utanför Ao Nang. De har även restaurang och strandbar.
  • Sawadee Resort är ett litet bungalowställe i Ao Nang som kostar mindre än resorts och ligger mer i stadens centrum.

ao-nang-hotell-minsolresa wooden bungalows

Att göra i Koh Lanta

Koh Lanta är känd för att vara välbesökt av svenskar. Här finns svensk skola och många restauranger som serverar svensk mat. På resorterna bor mestadels svenskar liksom i vissa uppbyggda bostadsområden runt om på ön. Detta till trots finns det saker att utforska på Koh Lanta och god thailändsk mat att uppleva. Koh Lanta bjuder på stränder, uteliv och ett par utflykter. Du kan också boka fisketurer och andra vattenaktiviteter!

  • Vandra i djungeln i södra Koh Lanta i Moh Koh Lanta National Park, här finns ett uppmärkt trekkingspår. Vandringen bjuder på vackra vyer.
  • Besök Old Town, en gammal stad byggd på pålar i havet i södra delen av ön.

Bo i Saladan om du vill ha närhet till stad och uteliv. Sedan finns det fina boenden längs strandremsan, såsom Pimalai Resort and Spa.

thailand-koh-lanta-trekking-travelgrip thailand-koh-lanta-old-town-travelgrip

Matställen i Saladan

I staden Saladan på Koh Lanta finns flera prisvärda matställen, runtom på öns stränder finns dessvärre begränsat utbud.

Lanta Seafood i Saladan, här väljer du ut de läckerheter från havet du vill äta just ikväll, du får dem tillagade med de tillbehör du önskar.
Missa inte heller Pannkaksvagnarna!

thailand-koh-lanta-pool-travelgrip

3 reaktioner på ”Reseguide Krabi i Thailand”

  1. Pingback: 5 städer att fira jul i - TravelGrip

  2. Pingback: Nyårsfirande utomlands - TravelGrip

  3. Pingback: Planera långresa över jul och nyår | MinSolresa.se

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen