Vårhelg i Berlin

Om man ledsnar på att invänta våren i Sverige kan man slå till på en trevlig vårhelg i Berlin, med lite tur utlovas värmande solstrålar på en terrass, uteservering eller i en park som sakta vaknar till liv efter vintern. I och med att Berlin ligger i inlandet så sveper bara sköna brisar över staden, inga kalla atlantvindar som blåser bort solens värme.

Berlin är en gemytlig stad med glada och trevliga invånare, även om arkitekturen inte kan mäta sig med andra äldre städer i Europa. Det finns många monument och minnesplatser efter den förödelse som Andra Världskriget bidragit med, men förutom detta har huvudstaden i Tyskland sköna parker med biergartens, takbarer och riktigt trevliga hotell.

Spendera en vårhelg i Berlin

Så snart solen värmer ställer man ut stolar och soffor på uteserveringarna och Berlinborna liksom turisterna söker sig till dessa biergartens för att njuta av en svalkande öl för att fira våren. Det kan vara stor skillnad på temperatur mellan Berlin och Sverige, det kan göra det lite svårt att packa rätt kläder. Men något du inte vill glömma hemma är solglasögon.

Det är smidigt att jämföra priser från olika flygbolag och resebyråer, bland annat på Flyg.nu, och mot en lagom peng resa i två timmar för att vara i Tyskland för en helg.

En solig dag är det perfekt att strosa bland sevärdheter i Berlin, under en gråmulen dag kanske en Hop on Hop off är bekvämare.

Varhelg-i-Berlin-TravelGrip-15
Flakturm III Humboldthain – bunker och torn från Andra Världskriget i Gesundbrunnen

Tunnelbanesystemet är enkelt att använda och tågen går ofta. Det är fint att komplettera promenader med att vila fötterna ombord på u-bahn.

Varhelg-i-Berlin-TravelGrip-7

Pitstops för mat och dryck

Håll utkik för sittplatser i solen, det brukar vara hög ruljans så även om ett ställe är knökfullt ena stunden så kan det finnas flera lediga platser efter en kvart. En stor stark av ljus lager kostar omkring 4-5 euro, och man får såklart ett glas tyskt vin för ungefär samma prislapp.

Scrolla igenom TravelGrips samtliga Berlintips

Varhelg-i-Berlin-TravelGrip-1

Varhelg-i-Berlin-TravelGrip-2

Vårhelg i Berlin

När det är dags för lunch och middag finns bra ställen i alla stadens stadsdelar. Ta del av några utvalda tips här:

Pamfilya – turkisk restaurang i Wedding

En av Berlins bästa kebaber sägs vara Restaurant Pamfilya, deras kött är av fin kvalitet och såserna smarriga. En av såserna är sannerligen stark, så är man känslig bör man avstå.

Adress: Luxemburger Str. 1

Varhelg-i-berlin-TravelGrip-17

Finsmakaravdelningen på varuhuset KaDeWe 

Detta är det perfekta tillhållet för lunch eller snacks, även om KaDeWe brukar vara smockat på lördagar. Här finns flera delikatessdiskar som serverar precis vad du väljer ur diskarna, liksom populär ostronbar, sushibar, fiskrestauranger och en massa andra trevliga ställen. Jag brukar alltid äta först lunch och sedan ostron någon timme senare när jag väl är i Berlin. Varje söndag blir jag lika besviken över att KaDeWe vanligtvis är stängt då, för jag skulle vilja orka äta ännu mer!

Adress: Tauentzienstraße 21-24

Varhelg-i-Berlin-TravelGrip-8
En av delikatessdiskarna på KaDeWe

Varhelg-i-Berlin-TravelGrip-9

Varhelg-i-Berlin-TravelGrip-11
Den populära ostronbaren i KaDeWe

Varhelg-i-Berlin-TravelGrip-12

På KaDeWes delikatessvåning finns några Champagnebarer, varav den ena är Pommery och de serverar ett tiotal olika bruts. Bland annat serverar de Vintage Grand Cru 2006 för 13,50 euro glaset. Som komplement till champagnebarerna finns en trevlig vinbar som serverar vitt liksom rött, och med den höga servicenivå man håller på KaDeWe kan de även erbjuda ett glas Champagne som hämtas från någon av Champagnebarerna.

Läs också: Berlin på 24 timmar

Varhelg-i-Berlin-TravelGrip-13

Varhelg-i-Berlin-TravelGrip-14

Varhelg-i-Berlin-TravelGrip-16

Lutter & Wegner vid Gendarmenmarksplatz

Lutter & Wegner har tre olika delar av servering, i restaurangen med via dukar, vinbar (weinstube) och vinhandlardelen (weinhandlung). De säljer också vin att få hemskickade från sitt sortiment på cirka 800 flaskor. Här serverar en av de godaste Wiener Schnitlzar jag ätit, paneringen var perfekt och satt kvar som det är tänkt och tillbehören är välbalanserade.

Adress: Charlottenstraße 56

Varhelg-i-Berlin-TravelGrip-5
Vinbaren Lutter & Wegner serverar fantastisk tysk husman

Varhelg-i-Berlin-TravelGrip-10

Varhelg-i-Berlin-TravelGrip-3

 

1 reaktion på ”Vårhelg i Berlin”

  1. Pingback: Hotellrecension av Sofitel Kurfürstendamm Berlin

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen