Soldagar på Grand Bahama

Boka in soldagar på Grand Bahama, den nordligaste av Bahamas alla öar om du är ute efter paradisstränder men vill ha närhet till Florida. Det tar en knapp timme att flyga mellan Bahamas och Miami.

bahamas-travelgrip

Bahamas består av 700 öar, den mest kända staden är Nassau som ligger på den sydligt belägna ön New Providence. I norr direkt österut från Florida ligger Grand Bahama med landets andra största stad Freeport. På ön finns hotell längs med den långa strandremsan i Freeport och en del timeshare-boenden, andelsboenden som folk betalar en viss summa för att få nyttjanderätt ett par veckor om året.

Det finns risk att du måste uthärda ett möte med en timeshare-säljare under din vistelse! Många amerikaner åker över till Bahamas för att fira jul eller nyår i något mer exotisk miljö än de har hemma, så är du ute efter fart och fläkt rekommenderas besök under högtiderna!

Visa större karta grand-bahama-travelgrip-freeport

Sevärt på Grand Bahama

Staden Freeport med sina småsamhällen är uppbyggd kring kanaler så man tar sig enkelt omkring med båt. Därför finns det många aktiviteter på vatten. På land finns fina nationalparker att utforska.

  • Ost- och vinkryssning, solnedgångskryssning eller middagskryssning erbjuds av ett flertal aktörer. Fråga hotellet eller boka direkt genom exempelvis Freeport Water Taxi.
  • Hästridning längs stränderna, en mycket romantisk upplevelse.
  • Nationalparkerna Lucaya Nartional Park, Rand Nature Center och Peterson Cay National Park är sevärda med blanda annat världens längsta underjordiska tunnelsystem.

KARTA

Visa större karta

grand-bahama-bahamas-travelgrip-hotellpool

freeport-julfirande-bahamas-travelgrip

Stränder på GranD Bahama

  • Lucaya Beach nära staden Lucaya är populär bland turister. Här kan man aktivera sig med flera vattensporter.
  • Taino Beach i utkanten av Lucayas bebyggelse har många matställen längs stranden. Testa omtalade Tony Macaroni’s Concha!
  • Fortune Beach ligger bortanför Lucayas bebyggelse, men man kan ta sig hit med bil eller moped. Här infinner sig lugnet och du kan ta underbara foton!
  • Paradise Cove Beach ligger på västra delen av ön, väster om Freeport. Utmärkt för snorkling!

grand-bahama-bahamas-travelgrip- (12)

grand-bahama-travelgrip- (1)

grand-bahama-bahamas-travelgrip-bomull

1 reaktion på ”Soldagar på Grand Bahama”

  1. Pingback: Planera Nyårsresa - TravelGrip

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen