Kryssning i Karibien

Att åka på kryssning i Karibien är en magisk upplevelse. För min del är det ju alltid roligare ju fler länder (öar) man får besöka. Under en sju dagars kryssning med Royal Caribbean 2008 besökte jag flera trevliga ställen och möttes av underbara människor på samtliga platser.

San Marteen

Kryssningsrutt

Det finns många olika rutter med många olika kryssningsbolag. I mitt fall åkte jag runt i östra Karibien med start i Dominikanska Republiken. Jag tror att de flesta kryssningar till Karibien avgår från Florida numera.

  • Santo Domingo, Dominikanska Republiken
  • Phillipsburg, Saint Marteen
  • Roseau, Dominica
  • St Georges, Grenada
  • Isla Margarita, Venezuela
  • Oranjestad, Aruba

Aktiviteter

Både ombord på fartygen liksom iland kan man fylla dagarna och kvällarna med aktiviteter. Ombord på skeppen finns stora pooler, ofta klättervägg, träningslokal, löparbana, teater, kasino, pubar, restauranger och butiker.

Väl iland har jag varit på diverse expeditioner, när man väl anländer till hamnen man lägger till vid möts man av ivriga gruppreseledare som kör en till något av de lokala sevärdheterna mot en prisvärd summa. Jag har vandrat i Dominicas djungel, strosat längs St Marteens gator och på marknad  i Grenada. På Aruba hade jag tid att både utforska hela ön på fyrhjuling samt att hänga på en av öns alla stränder och njuta av öl och mat i färggranna Oranjestad.

Santo Domingo

St Marteen

StMarteen

Dominica waterfall TravelGrip working

Grenada beach

Arubas city Oranjestad

1 reaktion på ”Kryssning i Karibien”

  1. Pingback: Julresor är en växande trend - TravelGrip listar lämpliga julresor

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen