Äg din egen pansarvagn från andra världskriget

Ja, det är sant. Snart äger en stor auktion rum i Normandie där pansarvagnar, jeepar och andra fordon och utrustning går att köpa. Äg din egen pansarvagn från andra världskriget, till exempel en Sherman M4!

Köp-en-pansarvagn-i-Normandie-TravelGrip

Tankmuseum i Catz

Längs motorvägen N13 mellan Bayeux och Carentan ligger avfart mot Catz och Tank Museum. Museet har bestått av samlarobjekt ur en privat samling och man öppnade dessa dörrar för allmänheten så sent som 2013. Men på tre år har ägarna insett att de inte kan (eller vill?) driva museet vidare och säljer hellre av de värdefull objekt de förvarar innanför väggarna. Jag kan förstå beslutet för en amerikansk (Chrysler) M4 Sherman Tank som användes i kriget tror man kan gå för upp emot 400 000 euro vilket motsvarar cirka 3 800 000 kronor, lagom belopp för att gå i pension.

Efter tre besök på Tank Museum (2014, 2015 och 2016) kan jag intyga att alla objekt som listas på auktionsfirmans sajt är i mycket gott skicka. Det är synd att en sådan fin samling försvinner för oss privatpersoner men jag är mycket glad över att ha spanat in samlingen vid ett flertal tillfällen.

Auktionen som hanteras av auktionshuset Articural äger rum söndag 18 september kl: 14:00 enligt Bloomberg.com. Man kan smidigt ta sig till Paris med direktflyg och därifrån ta en hyrbil till Catz. Visning av objekten sker dagarna före auktionen.

Adress:
P.A. La Fourchette
Avenue du Cotentin
50500 Catz

Läs också: Rundresa i Normandie i krigets fotspår

Motorcykel-fran-andra-varldskriget-TravelGrip

TravelGrip-pa-Tank-Museum-2016

ANNONS:

Booking.com

Rulla till toppen