Boka solresa till exotiska Boracay

Boka solresa till exotiska Boracay i Filippinerna i höst eller vinter. Boracay är känd för en underbar strand som har utsetts till världens bästa några gånger under åren, White beach samt för kitesurfing.

boracay-island-travelgrip

Mer om Ön Boracay

Boracay ligger i Filippinerna och majoriteten av befolkningen talar engelska. På ön tar mig sig omkring på tricycles, i vilka man även åker om man beställer taxi. Ön är avskuren från grannöar så man fraktas med båt sista sträckan från flygplatsen, det kan vara en del sjögång på det öppna havet.

Flyg till en hubb i Asien som Singapore, Bangkok eller Hongkong och byt till flyg som går till Filippinska städerna Cebu eller Manilla för ytterligare byte eller se om du kan hitta flyg från någon europeisk hubb till Cebu för att minska ned till ett byte efter vägen. Resan blir lång på detta sätt så min främsta rekommendation är att besöka Boracay medan du ändå är i Asien.

Du behöver inget visum om du stannar mindre än 20 dagar.

Cash is King, växla till dig filippinska pesos innan du reser hit.

Klimatet är subtropiskt och det är varmt året om, regnperioden infaller mellan maj och november.

Boracay-philippines-travelgrip- (10)

travelgrip-boracay- (1)

Sysselsättningar i Boracay

Dykning, kitesurfing, golf och helt enkelt slappande vid pool eller strand hör till de vanligaste sysselsättningarna för turisterna. Boracay är bara cirka 7 kilometer lång med stränder på båda sidor. Den ena sidan är blåsigare än den andra. I norra delen av ön finns ett högt berg vilket du enkelt kan vandra uppför och skåda ut över hela ön.

Öns största strand White Beach är uppdelad på tre båtstationer, du finner följande beroende på vilket båtstation du stannar till vid:

  1. Södra delen av White Beach, inte så mycket kommers. En hel del budgetboenden.
  2. Strandens mitt, nära D’Mall köpcentrum med butiker, restauranger och bankomater.
  3. Norra delen av stranden som erbjuder mer lugn och ro än övriga stationer.

Boracay-philippines-travelgrip- (1)


Booking.com

Boende i Boracay

Omkring Båtstation 2 finns många olika boenden, antingen beachfront eller ett kvarter bakom stranden. Det blir billigare, men inte sämre för den delen, att bo mer i samhället jämfört med på stranden.

Vi bodde på Best Western som erbjuder pool, fina rymliga rum och bra restaurang. Placerat med kort gångavstånd till White Beach och all kommers.

Läs också: TravelGrips alla Asien-tips

Boracay-philippines-travelgrip- (5)

White Beach på Boracay

Denna världskända strand är finkornig, långgrund och med flera hotell längs stranden så finns många matställen och solsängar. Jag låter bilderna tala för sig…

Boracay-philippines-travelgrip-white-beach

Boracay-Filippinerna-TravelGrip-solnedgång-white-beach

travelgrip-boracay- (6)

travelgrip-boracay- palmtrees-2

Boracay-philippines-travelgrip- (12)

Boracay-philippines-travelgrip- (13)

Rulla till toppen