Brunchbuffé i Stockholm

Att med vänner eller familj samlas och gå ut för att inmundiga brunchbuffé i Stockholm är en uppskattad aktivitet. Det finns ett flertal ställen, bland annat hotellrestauranger, som erbjuder brunch i bufféform, samtliga på denna lista är mycket trevliga.

Brunch är en sammanslagning av engelskans breakfast och lunch, innebär stadigare varianter av frukost och man äter det vanligen mellan klockan 11-15. På lördagar lyxar många också till det med ett glas bubbel till maten. Fenomenet har förekommit i mer än 100 år i USA och England, i England kan det ibland ersättas av Afternoon Tea/High Tea som ju också avnjuits på tidiga till sena eftermiddagen.

Ställen som serverar brunchbuffé i Stockholm

 

CITY & ÖSTERMALM

DJURGÅRDSBRUNNS VÄRDSHUS

Buffén här brukar innehålla matiga saker om kyckling, fisk, korvar, ostar, bakade rödbetor och avslutningsvis flera olika desserteratt välja bland. Till maten kan man ställa ett glas bubbel.

Pris: 325 kr

Adress: Djurgårdsbrunnsvägen 68

LYKKE

I foajén till hotellet Nordic Light Hotel serveras en brunchbuffé med nordiska element. Här finns Klassisk skagenröra, gubbröra på matjessill, gravad lax, charkuterier, bacon och äggröra med mera. Avlsutningvis en fin dessertbuffé och du kan lyxa till med ett glas bubbel. Man sitter i en väldesignad modern nordisk miljö.

Pris: 325 kr

Adress: Vasaplan 7

Kallskuren buffé till brunch

KASAI

Asiatisk variant i en skön miljö som serveras på lördagar och söndagar. Innehåller inte lika många rätter som en klassisk buffé, men kockarna här gör ett gott jobb och det urval av rätter som serveras är bra, de består bland annat av bao, dumplings, urval av sushi och grillat.

Pris: 340 kr

Adress: Linnégatan 18

 

MORNINGTON HOTEL

Både lördag och söndag serveras här både varma och kalla rätter i en buffé. Däribland kan det erbjudas en mustig soppa, långkok, korvar, pannkakor, sallad, bagels med mera. Om sommaren kan man sitta på hotellets innergård.

Pris: 295 kr

Adress: Nybrogatan 53

 

KUNG CARLS BAKFICKA

På hotellets bakficka serveras buffé till brunch lördagar och söndagar, mycket lämpligt för den som har hoppat över frukost och är väldigt hungrig. Det finns både kalla och varma smårätter, samt flera desserter. Man kan grädda våfflor men det är lite kladdigt och skapar något av en kö. Miljön är ganska mysig, lite som hemma hos någon.

Pris: 325 kr

Adress: Norrlandsgatan 28

Brunch i Stockholm

Efterrätt på Brunch i Stockholm

SÖDERMALM

SÖDRA TEATERN

Restaurang Mosebacke i Teatern är ett omtyckt ställe som har klassiska, moderna och vegetariska rätter. Serveras lördagar och söndagar. Komplettera brunchen med ett glas bubbel, bellini eller mimosa. På söndagar kompletteras miljön med live jazzmusik.

Pris: 325 kr

Adress: Mosebacke Torg 1 – 3

Buffébrunch i Stockholm

Efterrätter på Brunch i Stockholm

Gör egen brunch genom att servera favoritgodsaker

  • Pannkakor med många tillbehör, såsom lönnsirap, grädde och syltar. Tunna eller lite tjockare, amerikanska.
  • Våfflor, låt gästerna grädda våfflor själv. Ha alla klassiska tillbehör, såsom grädde, hjortronsylt och nutella.
  • Kokta ägg eller äggröra.
  • Rökt lax, Philadelphiaost, bagel och löjrom.
  • Mosar avokado på fiberrikt bröd.
  • Tomatjos.
  • Diverse grönsaker och en sallad.
  • Massor av kaffe eller té.

Läs också: Skaldjursbuffé i Göteborg

Rulla till toppen