De bästa stränderna i Balearerna

Det är inte svårt att hitta en strand för alla smaker i Balearerna, här finns det gyllene sandstränder till vikar med småstenar. Alla har sin egen favorit, och detta är vår guide till 10 av våra favoritstränder att besöka under en semester i Balearerna.

Cala Agulla – Mallorca

Cala Agulla i nordöstra Mallorca är omgiven av en tallskog och erbjuder fin gyllenbrun sand, perfekt för en omgång beachvolley. Omgiven av tallskog och berg ligger det i ett naturreservat och har de viktigaste tjänsterna tillgängliga som livräddare, solstolar att hyra, toaletter, strandbarer och en restaurang. Stranden är 520 meter lång och 50 meter bred, det är även långgrunt, så det passar perfekt att spendera en dag här med familjen.

Es Trenc – Mallorca

Es Trenc med sin 2 kilometer långa, fina, vita sandstrand anses vara Mallorcas mest berömda strand och har förkommit i ett antal topplistor av världens finaste stränder.  Här har du tillgång till alla bekvämligheter du kan tänka dig, och det är långgrunt så det passar perfekt att leka med sina barn i vattnet här.

Es Grau – Menorca

Stranden Es Grau är en strand älskad av lokalbefolkningen, som uppskattar att spendera sina lugna söndagar njutande av solen och havet. Bara ett par kilometer från Mahon, ligger denna vita sandstrand som har många olika typer av nödvändigheter, så som barer, restauranger och vattensport. För att komma hit så kan du ta vägen Mahon – Fornells, för att sedan svänga av till Es Grau. Precis innan du når stranden kommer du passera ingången till naturreservatet Albufera, som är ett mycket bra utflyktsmål för barn och framtida ornitologer.

Cala Formentor – Mallorca

Denna norra strand är 1 km lång, med en genomsnittlig bredd på 8 meter och havet är inbjudande turkost. Beläget bredvid tallskogar och berg kan du koppla av på den fina, vita sanden, under skuggan av träden på stranden. En ö med massor av saker att se och göra, hyra kanoter eller jet-ski för en rolig dag på vattnet.

Cala Mitjana och Cala Mitjaneta – Menorca

Vit sand, klart vatten, pittoreska klippor och skogen i bakgrunden. Du får inte missa vikarna Cala Mitjana och Cala Mitjaneta! För att komma hit så kör du längs vägen mot Cala Galdana (huvudstranden bredvid Cala Mitjana, som är mest känd för sin vattensport), parkera och gå genom skogen mot Medelhavet. Här finns det en liten betalparkering nära stranden, men tänk på att den kan vara väldigt full under sommaren.

De båda stränderna är bara några meter ifrån varandra, så det är möjligt att simma fram och tillbaka mellan dem. Du kan också gå mellan dem och njuta av de vackra vyerna över de rena, vackra stränderna. Det finns inga restauranger eller affärer på dessa stränder, så du kommer att behöva ta med dig dina egna förnödenheter.  

Cala Turqueta – Menorca

Vi börjar med den södra sidan av ön, där det finns några spektakulära stränder. I mellan de olika stenformationerna och klipporna i havet, så hittar du ett oräkneligt antal vikar med kristallklart vatten, tagna direkt ur ett resemagasin.

Viken Cala Turqueta är en av de mest besökta badplatserna på Menorca. Kör mot staden Mahon för att komma till viken, som du hittar cirka 10 kilometer söder om staden Ciutadella. Då stranden är liten och populär så är det bäst att komma hit tidigt på morgonen ifall du vill hitta en parkeringsplats nära stranden. När du väl har parkerat så är det endast en 10-minuters promenad bort.

Port de Pollença – Mallorca

Med fin, gyllene sand är vattnet trevligt och lugnt, eftersom viken skyddar stranden mot starka vindar. Utsikten är fantastisk med Tramuntanabergen som i bakgrunden. Vattensporter är populära här, bland annat vindsurfing, segling och kajakpaddling. Förutom att ha bra faciliteter har Port de Pollença en strandpromenad, en småbåtshamn, gott om barer och restauranger där du kan uppleva den avslappnade atmosfären i denna familjeanläggning.

Cala Macarella och Cala Macarelleta

Cala Macarella är en av öns mest kända vikar, vilket även inkluderar den mer avlägsna viken Cala Macarelleta. Denna vik ligger bredvid viken Cala Turqueta. Du kan parkera gratis här, endast en 15-minuter gång ifrån stranden, eller välja att betala för en närmre parkering med endast en 5-minuters gång till stranden.

Vikarna Cala Macarella och Cala Macarelleta är sammankopplade med en stig, som bjuder på vackra vyer. De vanliga flip-flops, som brukar följa med på solsemestern, kommer att göra livet svårt här – så ta med dig din kamera och ett par bra skor!

 

Läs också: Sköna stränder på Sardinien

Rulla till toppen