Cardierbarens Afternoon tea

Prestigefulla Grand Hôtels Cardierbarens Afternoon tea är en succé, år efter år. Det är perfekta stället för vänner att ses och avnjuta både scones, snittar och sötsaker med smakrikt té. Med gott urval av viner kan en lyxig version av afternoon tea inkludera ett glas Champagne.

Cardierbarens Afternoon tea

På gatusidan av Grand Hôtel, med utsikt på vattnet, serveras gäster klassisk afternoon tea, med snittar som är skapade med svenska smaker. Cardierbaren är bra på att förnya sig, under mina besök för Afternoon tea har jag aldrig fått samma typ av specialiteter, bortsett deras scones. Jag har gått hit minst en gång om året sedan 2014 och är alltid lika nöjd med besöket.

Jag tar alltid teblandningen Grand Hôtel’s Finest Tea Blend, den är perfekt balanserad med väldigt lite beska.

Servicenivån är som förväntat på lyxhotell väldigt hög, man får en ordentlig presentation av det som serveras och servitörerna fyller på vatten i vattenglasen frekvent.

Sittningstider:
14:00-16:00 och 16:30-18:30

Pris: 545 kr per person, med ett glas Ruinart Champange 635 kr

Adress: Södra Blasieholmshamnen 8, Stockholm

Förhandsbokning av bord rekommenderas

grans hotel cardierbaren afternoon tea

Nedre lagret av snittar bjöd på vitt bröd med gurka och kräm, rågbröd med vit smakrik ost toppad med hallon och sylt, rågbröd med rökt lax och kräm och slutligen lite skagenröra toppad med rom på grovt bröd. 

Mellanlagret har två scones per person i sällskapet, en sockrad och en med smält västerbottenost. Dessa är exakt så fluffiga man vill ha scones, och är enkla att dela på mitten. Tillbehören av lime- och lemoncurd, vispad grädde, smetana med vanilj och drottningsylt är pricken över i.

Översta lagret bjuder på fyra olika miniefterrätter, dessa är alltid en trevlig överraskning. Här presenteras mandelkaka, chokladbrownie, en bärkompott och slutligen en kaka med lite hårdare skal och med smaker av havtorn och lakrits.

foajén på grand hôtel

 

Rulla till toppen