6 sätt att spara pengar på din nästa resa med ett resekort

Älskar du också att resa och önskar att du hade råd att göra det precis hela tiden? Med rätt kreditkort behöver det inte kosta en förmögenhet att resa utomlands. Det finns mycket pengar att spara både innan och under resan, pengar som du istället kan lägga på att spara inför nästa resa!

1. Boka resan med poäng
Det finns många resekort man kan använda sig av där alla köp som genomförs med kortet tillåter dig att samla poäng. Dessa poäng kan sedan användas som betalningsmedel för flygresor och andra reserelaterade produkter såsom extra bagage. Använder du ditt kreditkort regelbundet har du därför stor chans att samla ihop tillräckligt med poäng för att slippa betala för din flygbiljett helt och hållet!

2. Utnyttja rabatter
Med ett kreditkort med rabatter har du möjlighet att du spara en hel del pengar på förberedelser inför din resa. Många kreditkort har ett stort utbud av rabatter att tillgång. På så vis kan du spara pengar på allt från köp av solskyddskräm till nya badkläder. Många kreditkortsföretag har även samarbeten med olika hotellkedjor och hyrbilsfirmor vilket innebär att du kan boka din hotellvistelse eller din hyrbil till ett mycket lägre pris.

3. Undvik valutapåslag
Visste du att nästan alla bankkort har valutapåslag? Valutapåslag är en avgift på vanligtvis 1-3% som adderas på beloppet som ska betalas varje gång du använder ditt kort utomlands. Det kanske inte låter som så mycket, men i längden kan det bli en hel del pengar som du betalar bara för att använda ditt kort på resan. Istället kan du välja ett kreditkort utan valutapåslag och därmed slippa betala något extra när du använder ditt kort utomlands.

4. Undvik även uttagsavgift
Förutom att många kort har valutapåslag är det även många kort som tar en avgift varje gång du tar ut kontanter i bankomater eller ATM, både i Sverige och utomlands. Denna avgift brukar ligga på ungefär 2-4% eller minst ca 35 kr. Då många andra länder använder kontanter i större utsträckning behöver du vanligtvis ta ut kontanter regelbundet när du reser. Därför kan det vara bra att välja ett kort som tillåter dig att ta ut kontanter helt gratis.

5. Slipp betala för en extra reseförsäkring
Använd istället ditt kreditkort när du betalar för din resa eller andra aktiviteter och evenemang. Fler kreditkort erbjuder nämligen allt från avbeställningsskydd till hyrbilsförsäkring och evenemangsskydd, vilket vanligtvis inte ingår i din vanliga hemförsäkring. På så vis behöver du inte köpa till dessa extra försäkringar samtidigt som du får en ökad trygghet på din resa.

6. Få pengar tillbaka
Du kan även spara pengar på din resa genom att använda ett kreditkort med cashback. När du genomför dina köp med ett cashback kort har möjlighet att få pengar tillbaka på alla köp som genomförs med kortet. På så vis kan du tjäna pengar, genom att spendera pengar!

Dessvärre finns det inte ett enskilt kort som besitter samtliga av dessa förmåner. Om du går i tankar om att skaffa ett resekort för att spara pengar bör du först och främst fundera över vad du spenderar mest pengar på när du reser. Lägger du mest pengar på uttagsavgifter kan det vara värt att skaffa ett kreditkort där du slipper betala för att ta ut kontanter. Om du vill kunna betala din flygresa med poäng eller vanligtvis köper extra bagage kan det vara värt med ett resekort som tillåter dig att använda dina poäng för att betala detta.
Det bästa sättet att hitta ett passande resekort är att jämföra olika kreditkort mot varandra. Då kan du se kortets olika fördelar, nackdelar, avgifter och förmåner. Oavsett vilket resekort du väljer kan du vara säker på att spara en hel del pengar på din nästa resa.

Rulla till toppen