Cityweekend i Bergen

Travel-Blog-Awards-Topp10Cityweekend i Bergen Norge är en perfekt utflykt under vår, sommar och höst. Bergen ligger mellan berg och fjord i regionen Midthordland. Staden är gammal och fylld med historia och otroligt vacker och charmig. Bergen är Norges andra största stad, näst efter Oslo, staden är en sjöfartsstad med stor fiskeflotta och flera företag inom transport och oljeindustrin. Bergen råkar också vara en av Europas regnigaste platser, så bli inte besviken vid grå himmel.

Flyg hit med SAS eller Norwegian, väl på flygplatsen kan du ta flygbuss direkt in till city.

bergen-norge-kust-travelgrip- (2)Booking.com

Strosa bland sevärdheterna i Bergen

  • Nära centrum och Torgallmenningen där många butiker och varuhus ligger finner du den ståtliga korskyrkan Johanneskirkan vackert belägen på en höjd. Kyrkan byggdes 1894.
  • Om vädret tillåter kan du slå dig ned i parken intill dammen Lille Lundeggårdsvannet i centrum, perfekt avbrott i shoppingen.
  • En annan kyrka med riktigt gamla anor är Mariakirkan som ligger bakom Bryggen, kyrkan uppfördes år 1180 och är en långkyrka med romansk stil.
  • Gå längs kajen och skåda stadsdelen Bryggen, här hade den tyska Hansan mellan 1300-talet och 1600-talet verksamhet. Nu finner man trevliga restauranger i de gamla kulturmärkta trähusen.
  • Strosa i Gamla Stan, många hus i Bergen är av trä. Notera särskilt McDonalds som har den charmigaste lokalen jag någonsin har sett, intryckt i ett litet gulligt trähus. Supercharmigt!
  • Åk med linbanan Fløibanen upp till bergstoppen vid stadens kärna och skåda staden från Fløyfjellet. Ta en tur i elljusspåret eller njut av mat och öl på restaurangen på toppen. Packa med kameran för utsikten är storslagen.

Bergen-stad-norge-travelgrip- (1) Bergen-Norge-TravelGrip- (5) Bergen-Norge-TravelGrip- (2) Bergen-Norge-TravelGrip- (3)

Matställen i Bergen

Man hinner inte med att besöka alla fina ställen under ett par dagar i Bergen, så försök boka bord i förväg på de ställen som verkar mest i din smak.

  • Bryggeloftet på Bryggen är en restaurang med gamla anor och bjuder på norsk husman.
  • 1877 är ett populärt husmans-ställe och kräver således bordsbokning. Restaurangen ligger på topplacering bland recensionerna på Tripadvisor.
  • Fiskmarknaden på Strandkaien är värt ett besök för att äta räkmacka eller sushi.

KARTA till Fish Market

Visa större karta
Bergen-Norge-TravelGrip- (1)

rakor-bergen-norge-travelgrip
Rulla till toppen