En sommarhelg i Jämtland

Spendera en sommarhelg i Jämtland och njut av fiske i Sverigen femste största sjö, fjällvandra under en förmiddag och ät hembakta våfflor med hjortronsylt. Åk bil runtom Storsjön och utforska ställen som Persåsen, Bydalsfjällen, Brunflo och Östersund. Jämtland har något för alla!

jamtland-fjallvandring-sommar-travelgrip

Fjällvandring Light

Ta bilen upp till Fjällgården i Gräftåvallen, vandra den sista biten och skåda sedan ut över vidderna av Bydalsfjällen. Avsluta fjällvandringen med en svalkande Jämtländsk öl och en matbit på restaurangen.

KARTA

Visa större karta

graftavallen-jamtland

 

graftavallen-jamtland-fjall-travelgrip

jamtlands-bryggeri-travelgrip

Kulinariskt i Jämtland

Missa inte att prova klassikern våfflor med hjortronsylt i Jämtland, här växer hjortron i skogarna på sommaren. Håll utkik efter skyltar som guidar till Hembygdsgård eller café!
I Östersund kan man därtill avnjuta lokala specialiteter som älg och ren. På flera platser kan du även hitta lokala ostar för provsmakning, bland annat i Oviken.

vafflor-hjortron-jamtland-travelgrip


Booking.com

Fiske i Jämtland

Fiska i Storsjön och åar men kontrollera först om du behöver fiskekort. Det är generellt fritt att fiska med fiskespö från land och brygga. Storsjön är till ytan Sveriges femte största sjö, här går lite båttrafik och många paddlar kajak och kanot på flera platser runt sjön. Se fiskevatten på Jamtland.se.

jamtland-storsjon-travelgrip

Läs också: Sommar i Jämtland!

annons-fixit-service

 

Rulla till toppen