Cityweekend till London

Att åka på en cityweekend till London passar utmärkt i sällskap av partner, familj eller vänner. London har något för alla! Allt från historiska sevärdheter till marknader och underbara matställen.

Det går utmärkt att resa på cityweekend till London när som helst under året, under vintern är temperaturen omkring 2-5 grader och det kan vara lika blött som i Sverige, men som svensk är man ju van vid ruskväder. Under vintermånaderna kan det vara kallt inomhus och även i hotellrum så det är nog bäst att boka ett bra boende denna tid på året så de kan erbjuda ett extra element.

Tower-Bridge-London-by-night-travelgrip

Klassiska sevärdheter i London

Det finns flera klassiska och omtalade sevärdheter och många museum i London, du har säkert hört talas om dem långt innan ditt besök i staden.

 • Westminister Abbey; en gotisk kyrka som används av kungligheterna. Öppnade år 1090.
 • Big Ben; klocktornet som stått på sin plats sedan 1859.
 • Buckingham Palace; kungligheternas hem och mottagningsplats av statsbesök.
 • Tower Bridge; klaffbro över Themsen byggd under slutet av 1800-talet.
 • Trafalgar Square; torg i West End.
 • Hyde Park, den gigantiska parken mitt i staden.Booking.com


Tower-Bridge-London-travelgrip

Pärlor i London

Strosa runt i Hyde Park och besök galleriet Serpetine Gallery.

Missa inte marknaderna Borough Market som är en mat- och dryckmarknad öppet även lördagar samt Portobello Road Market som är flera kilometer lång och erbjuder kläder, second hand saker, mat m.m.

borough-market-london-travelgrip

Vill du shoppa mer finns alltid varuhusen Harrods och Selfridges, men för en tunnare plånbok kanske du hellre besöker klädbutiken Primark på Oxford Street, mellan Marble Arch och Bond Street.

När det är dags för en dryckespaus passar området Covent Garden utmärkt för här finns flera uteserveringar och barer, men det går såklart att finna en engelsk pub på de flesta gatorna runt om i staden.

Selfridge-varuhus-london-ostronbar-1

Matställen i London

Caféer för fika och afternoon tea:
 • Cafe Rouge, fransk husman som är prisvärd. Det finns flera filialer runt om i London. 34 Wellington Street, Covent Garden
 • The Marleybone Hotel, Afternoon Tea från i klassisk manér hos 108 Brasserie; 108 Marylebone Lane.
 • Afternoon Tea med stora bitar av snittar och bakverk på W Hotel; Leicester Square.
Restauranger:
 • Inamo, japansk fushion med allt från klassisk sashimi till exotiska nudlar. 134-136 Wardour Street.
 • Patty & Bun är ett hambrugerhak med några få sittplatser. Burgarna steks såsom du önskar, medium rekommenderas och kan serveras med pommes, sallad och öl. 54 James Street och 22/23 Liverpool Street.
 • Duck & Waffle ligger på 40.e våningen i Heron Tower och erbjuder förutom fina lokaler med bra service oh goda rätter 24 timmar om dygnet även en storslagen utsikt över London. Heron Tower, 110 Bishopsgate.
 • Gaucho, argentinskt köttställe som har flera restauranger runtom i London, är känt för sin köttkvalitet. Men var bered på att det kostar en slant. Tower Bridge, 2 More London Riverside.
 • The Churchill Arms, anrik pub från 1700-talet med ett krypin för Thaimatälskare. 119 Kensington Church Street, Kensington.

London-utsikt

Piccadilly-circus-london-travelgrip
Guideböcker och tips på nätet

Det kryllar av tips för London och det kan vara svårt att göra ett urval. London har det mesta man söker i form av sevärdheter, matställen och shopping så det bästa är att fundera kring vad just du är ute efter och sedan ta hjälp för planeringen.

Mind the GapMind-the-gap-london-guidebok-travelgrip-1 är en annorlunda och rolig guidebok från 2014 som är i perfekt reseformat så du enkelt kan ta med den och ger korta och konkreta tips på allt från boenden till hål i väggen-ställen där maten är underbar.

 

Boende i London

Boende i London är dyrt och många av de billigare alternativen håller inte den standard man förväntar sig i västra Europa. Det kan vara en fördel att boka långt i förväg och du kan söka bland flera olika boenden på sajter som Booking.com.

Om du vill bo i de mer centrala delarna får du räkna med minst 2000 kronor per natt för ett dubbelrum, oftast utan frukost inräknad.Booking.com

TravelGrip på Facebook

Gilla TravelGrip på Facebook så får du konkreta tips om bra matställen, hotell och sevärdheter runt om i världen.

3 reaktioner på ”Cityweekend till London”

 1. Pingback: Städers smeknamn - TravelGrip

 2. Pingback: Ät god peruansk mat på Lima Floral i London

 3. Pingback: Mumsig afternoon tea på Pantry 108 i London

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen