Fira Alla Hjärtans dag

Åk bort för att fira Alla Hjärtans dag, det blir både speciellt och annorlunda mot hur man kanske vanligen firar dagen med choklad, blommor och middag. Alla hjärtans dag är ju dessutom en internationell dag som firas världen över så räkna med att romantiken flödar oavsett vart du beger dig den 14/2!

fira-alla-hjartans-dag-med-hummer-kadewe-berlin-travelgrip
Fira med vin och hummerlunch på varuhuset KaDeWe i Berlin, lyxigare än det låter.

Fira Alla Hjärtans Dag i storstäder

Att fira i en storstad betyder att det finns många restauranger att välja bland och en hel del happenings kring dagen oavsett om du befinner dig i Sverige eller utomlands.

STOCKHOLM

Många lämpliga restauranger för att fira alla hjärtans dag, det krävs dock bokning långt i förväg till de lyxigaste pärlorna. Många ställen erbjuder en speciell 3-rätters meny under 14/2.

TravelGrip har tidigare tipsat om bra matställen sorterat på stadsdel i Stockholm, spana in det om du vill ha fler förslag.

 • Sheratons restaurang Threesixty° Restaurant and Bar erbjuder en 4-rätters meny inklusive ett glas champagne under Alla Hjärtans Dag och dessutom har hotellet paket med boende. Tegelbacken 6, City.
 • Linguini är en undangömd italiensk pärla i vasastan, restaurangen är populär så boka bord i förväg. Här serverar de klassiska rätterna som Linguini Vongole. Frejgatan 48, Vasastan.
 • Bistro Rigoletto i City är en trevlig fransk restaurang med fin meny, bland annat serverar de ostron. Boka i tid inför 14/2! Kungsgatan 16, City.

Fler Ostronställen i Stockholm finns att läsa i tidigare inlägg.

BERLIN

Ungt och hippt med hela världens kök, populära ställen bör bokas innan besöket. Tips på sevärdheter i Berlin finns i tidigare inlägg.

 • Charken på plan 6 hos varuhuset KaDeWe blandar en silltallrik efter ditt tycke och serverar kall hummer och öl/vitt vin vid barerna kring charkdiskarna. Perfekt för lunch! Tauentzienstr. 21-24
 • Grill Royal är en grillrestaurang med fina köttstycken på menyn. Oerhört populärt och fint beläget vid vattnet. Friedrichstrasse 105b
 • Hugos Restaurant har panoramautsikt över Berlin och erbjuder olika menyupplägg som startar vid 3-rätters. Budapester Straße 2
 • Hofbräuhus Berlin vid Alexanderplatz är en biergarten och stor festlokal, är du ute efter en fartfylld alla hjärtans dag bör du äta middag här!  Karl-Liebknecht-Straße 30

VENEDIG

Venedig är en av världens mest romantiska städer i mitt tycke, ypperlig för att fira kärlekens dag, även om här är kyligt vintertid. Läs TravelGrips reseguide Venedig för tips på sevärdheter.

 • Osteria alla Bifora på ett stort torg i stadsdelen Dorsoduro är en italiensk typ av tapasbar som är litet och mysigt och har gott rykte. Campo Santa Margherita 2930.
 • L’Alcova på hotellet Ca’Sagredo erbjuder vacker utsikt och romantisk miljö och uteservering. Campo Santa Sofia 4198/99 , Ca Doro
fira-alla-hjartans-dag-i-venedig-travelgrip
På en av Venedigs alla broar

ABU DHABI

I Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten finns en av världens mest romantiska byggnader enligt min mening, nämligen Vita Moskén. Ljuset om kvällen är helt magiskt och även om man som kvinna måste skyla hår , ben och armar så är det mycket romantiskt. Bege dig till moskén innan skymning och ät sedan middag i staden.

 • India Palace är perfekt för dig som gillar indisk mat. restaurangen är vackert inredd och maten håller bra kvalitet. de finns på flera adresser. Salam Street, Abu Dhabi.
 • Sayad Seafood Restaurant på Empire Hotel (en av hotellets 14 restauranger) är arabisk men erbjuder mer än klassisk libanesisk/arabisk mat. De har kaviar, ostron, hummer, fisk och även kötträtter. West Corniche Road, mittemot Ithihad Tower.
fira-alla-hjartans-dag-i-abu-dhabi-travelgrip
Vita moskén i Abu Dhabi

 

 

1 reaktion på ”Fira Alla Hjärtans dag”

 1. Pingback: Fira Alla Hjärtans Dag med Afternoon Tea

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen