Dubai Marina och strand

I området Dubai Marina finns många lägenhetshotell och ett 7 km långt promenadstråk (The Walk) kring marinan vilket lockar många besökare i denna gigantiska stad i och med att det kryllar av matställen och finns bra promenadvänliga vägar för vuxna och barn. Från Dubai Marina har man dessutom gångavstånd till en del av Jumeirah Beach som är öppen för allmänheten, och även i dess närhet ligger många matställen och en del butiker.

Dubai-Marina-promenadstråk-travelgrip-3

I Dubai Marina har man byggt upp många bostadshus i form av höga skyskrapor i vilka både lokalbefolkning och västerländska arbetare bor, men flera är hotell eller lägenhetshotell. Här finns några av de högsta skyskraporna i världen. Själva marinan är ett konstgjort vattensystem med kanaler och småbåtshamnar där riktigt lyxiga yachter ligger förtöjda.

Läs också: Reseguide Dubai

Dubai-Marina-travelgrip-1

Utekväll i Dubai Marina

Ladies Night är ett fenomen som är väldigt stort i Dubai, flera barer erbjuder gratis dryck till kvinnor i ett försök att locka ut fler kvinnor och säkert också för att tillfredsställa alla västerländska kvinnor som lever och arbetar på plats. På följande ställen i Marinan kan du ta med tjejgänget ut, med eller utan killar.

  • Blends på hotellet The Address Dubai Marina, öppet för både män och kvinnor och serverar gratisdrinkar till kvinnor på torsdagar.
  • Cargo i Pier 7, lockar in tjejer med gratis dryck på tisdagar.
  • Rosso i hotellet Amwaj Rotana på The Walk bjuder på 2 glas dryck lördagar, måndagar, tisdagar och onsdagar.
  • Pure Sky Lounge på hotell Hilton bjuder förutom på utsikt från takbaren även på 4 gratisdrinkar mellan 21:00-23.00 varje tisdag.

Obs! Tänk på att under Ramadan kan många event påverkas i och med att lokalbefolkningen fastar och det kan mycket väl även påverka besökare.

Mer Dubai-tips hos TravelGrip.se

I kategorin Dubai hittar du mer tips och inspiration för din semester i en av världens mest spektakulära städer. Här hittar du hotelltips, restaurangtips och utflyktstips.

Dubai-Marina-travelgrip-5

Det kryllar av boenden i Dubai med omnejd

Att välja kan ta sin stund, det finns allt från hotellrum till lägenhetshotell i både Marinan men också i de andra stadsdelarna av Dubai.
Lägg ner lite extra tid på att kolla på Booking.com, det kommer att ge resultat:


Booking.com

2 reaktioner på ”Dubai Marina och strand”

  1. Pingback: 5 platser att se i Dubai – MINSOLRESA.se

  2. Pingback: Resa till Dubai över nyår - TravelGrip tipsar!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen