Reseguide Dubai

Denna Reseguide Dubai beskriver en stad fylld av lyx och flärd placerad mitt i öken med en lång kustremsa och strand i Arab Emiraten. I Dubai blir det outhärdligt varmt under sommarmånaderna men under vinterhalvåret har de samma temperatur som vi har i Sverige om sommaren. Scrolla ned och läs om flera sevärdheter och tips på matställen!

Dubai-madinat-jumeirah-travelgrip- (2)

Ta sig till Dubai

Flyg lyxigt med Emirates, till lågpris med Norwegian eller charter med Fritidsresor eller Solresor. Resan tar ungefär 7 timmar.

Nedan listas tips om:

 • Allmänna sevärdheter
 • Stränder
 • Shoppingställen
 • Matställen
 • Utflykter
 • Boenden

Sevärdheter

Dubai har den högsta byggnaden i världen, Burj Khalifa, den största konstgjorda marinan i världen och den största konstgjorda ön i världen, Palm Jumeirah. Här finns många lyxhotell, Jumeirah strand ger solmöjligheter och för shopping finner du stora köpcentrum som innehåller diverse attraktioner. Är du ute efter att avnjuta alkohol till din middag bör du söka dig till ett av alla hotell som har restauranger, endast dessa har generellt alkoholtillstånd.

burj-khalifa-dubai-travelgrip (4)

 • Burj Khalifa, världens högsta byggnad har ett observationsdäck väl värt ett besök. Boka gärna plats i förväg då det är många som vill uppleva Dubai från ovan.
 • Burj Al Arab vid stranden Jumeirah är ett av världens lyxigaste hotell. Skåda hotellet från stranden för att se denna udda byggnads arkitektur. Boka bord för lunch eller Afternoon tea på våning 27 i Skyvew Bar.
 • Four Points by Sheraton har en takterrass med bar på 48:e våningen, intill Sheik Zayed Road och med utsikt mot Burj Khalifa.
 • Madinat Jumeirah är ett uppbyggt samhälle mitt i staden som innehåller stora hotell, marknad (souk) och ett flertal restauranger. Perfekt för flera aktiviteter med andra ord.

burj-khalifa-dubai-travelgrip (1)

Dubai-madinat-jumeirah-travelgrip- (3)

travelgrip-arab-emiraten-burj-arab- (3)

Stränder

Det finns både allmänna stränder och stränder knutna till hotellkomplex, samtliga ligger efter Jumeirah Beach, denna 1,7 km långa sandstranden sträcker sig längs med Dubais utspridda stad. Här finns många femstjärniga hotell och lyxhotellet Burj Al Arab. Hotellen har egna delar av stranden men det finns allmänna delar.

 • Open beach / Public beach (allmän) finns bredvid Dubai Marine Beach Resort.
 • Jumeriah Beach Park är en park med stranddel, här betalar du en låg avgift i inträde och kan njuta av sol, bad och något att äta inom muren kring parken.

jumeirah-beach-park-travelgrip

Shopping i Dubai

 • Dubai Outlet Mall utanför Dubai erbjuder en del kända varumärken till outlet priser, men här finns mestadels märken jag inte kände till.
 • Dubai Mall i Downtown är ihopbyggd med världens högsta byggnad Burj Khalifa. I köpcentret finns ett stort akvarium, ett mindre zoo och en is-rink dör du kan åka skridskor.
 • Mall of the Emirates i södra Dubai erbjuder samma butiker som Dubai Mall, som attraktion finner man hör en snöbacke i vilken man kan åka skidor.
 • Det finns ett flertal genuina marknader (souk) i den gamla delen av Dubai, Deira. Strosa runt på guldmarknaden, kryddmarknaden, textilmarknaden och spana in färskt fisk på fiskmarknaden.

KARTA till Deira

Visa större karta
downtown-dubai-travelgrip (2)

Matställen i Dubai

På de flesta fyr- och femstjärniga hotell finns flera restauranger och samtliga serverar alkohol. I fristående restauranger serveras inte alkohol. Oavsett ställe så har maten jag har ätit alltid varit mycket god och de använder sig av fina råvaror. Underskatta inte hotellens middagsbufféer, dessa bjuder på massor av mat och oftast oerhört god sådan!

 • I resortområdet Madinat Jumeirah finns många restauranger i anslutning de olika hotellen, däribland matstället Meat & Co.
 • På hotellet JW Marriott finner du många trevliga matställen, bland annat Prime 68 som ligger på just 68:e våningen och därmed har du utsikt över Sheikh Zayed Road. Även om någon av restaurangerna serverar buffé så är den värd ett besök.

Utflykter i och utanför Dubai

 • Middagskryssning på träbåt innehållande traditionell arabisk mat, alkoholfria drycker och underhållning. Skåda solnedgången till havs. Boka på hotellet.
 • Ökensafari och sandboarding under en dag som också inkluderar kamelridning och middag under stjärnorna. Detta kan oftast bokas på hotellet. Räkna med en prisbild på minst 500 kr per person (i grupp).
 • Åk några dagar till grannstaden Abu Dhabi, här finns en av världens största (och vackraste) moskéer. Staden är mindre än Dubai men har lika bra shopping.
 • Ta ett flyg till grannlandet Oman och utforska staden Muscat. Även här finns flera sandaktiviteter för den äventyrlige. Med FlyDubai kostar det cirka 1500 kr för tur och retur.

reseguide-oman-travelgrip

Boenden i Dubai

I Dubai kan du bo på lyxhotell eller billigt, det är bara att välja och vraka! Klassiska kedjor som Hilton, Holiday Inn, Radisson och Sheraton erbjuder samma standard som i övriga världen. Kedjan Jumeirah har flera lyxiga hotell på plats, flera av dem placerade längs stranden med samma namn. Förutom klassiska hotell finns massor av lägenhetshotell i området Al Barsha, nära Mall of the Emirates, de kostar vanligen ungefär detsamma per natt som ett dubbelrum. Du kan bo för allt mellan 500 kronor natten till över 30 000 kronor natten enligt Booking.com.

Många hotell har fräscha gym och hotell i tre stjärnorsklassen och uppåt har oftast pool. Är du ute efter att kombinera träning med att uppleva Dubai finns det skräddarsydda träningsresor som kan passa, kolla TailorEvents.Därtill finns mängder av fina golfbanor!

Burj-arl-arab-dubai-travelgrip (4)

travelgrip-arab-emiraten-burj-arab- (5)

Har du begränsat med tid?

Om du har begränsat med tid att spendera i Dubai kan du göra ett besök på köpcentrum med mängder av aktiviteter och avsluta med drink på en rooftopbar som har slående utsikt över Dubai! S får man in hyfsat mycket upplevelser på kort tid.

Rulla till toppen