En helkväll i Madinat Jumeirah i Dubai

Det är enkelt att göra en helkväll i Madinat Jumeirah i Dubai, det uppbyggda hotellkomplexet som är som en liten beduinstad i staden. ordnat med vackra låga byggnader, kanaler och palmer ligger här mängder av caféer, barer och restauranger. Eftersom detta är ett hotellområde serveras alkohol på de allra flesta restauranger, därtill erbjuds oftast gratis wifi till gäster.

En helkväll i Madinat Jumeirah i Dubai


Booking.com

Missa inte detta i Madinat Jumeirah

Området för är inte jättestort, det är enkelt att gå runt på området som består av en tolkning av en Souk (marknad), vanliga butiker, diverse matställen och kanalerna längs med byggnaderna som i många fall har uteserveringar längs med trottoaren. Se till att du har några timmar av dagsljuset samt stannar till kvällen och ta sikte på dessa ställen:

  • Souk Madinat, med stånd både inom- och utomhus samt vanliga butiker. Det är här man blir avsläppt av taxi om du säger att du ska till Madinat.
  • Ta en kanaltur via båthållplatsen där marknaden tar slut och man går ut mot vattnet. det kostar omkring 100 AED per vuxen.
  • Mot ingången av Madinat fast längs kanalen nära restaurang Meat får man den bästa utsikten mot Burj Al Arab som inte ligger så långt bort från detta hotellkomplex. Fota både i dagsljus och i skymning.
  • Slå dig ner på en av uteserveringarna längs med kanalen, de tillhör olika restauranger som erbjuder olika typer av mat och de flesta erbjuder alkohol.
  • Ta en drink eller ett glas vin under happy hour (oftast innan 19:00) på vinbaren Agency inuti byggnaden vid marknadens slut.

Madinat Jumeirah i Dubai


300x200 Find a Deal

Uteservering i Madinat Jumeirah i Dubai

Bra matställen i Madinat Jumeirah

Följande matställen har jag besökt och rekommenderar:

  • Times of Arabia med uterservering på balkong längs med kanalen. Här sitter man bra om man vill ha solens sista strålar på kvällen. Bra libanesisk mat, alkohol och gratis wifi.
  • Ushna är en indisk restaurang bredvid ovanstående med uteservering på balkong. Klassiska rätter och alkohol erbjuds.
  • Meat är en stor kött- och hamburgerrestaurang med uteservering längs kanalen. Vackert med Burj Al Arab som utsikt vid vattnet.

Kanal i Madinat Jumeirah i Dubai

Madinat Jumeirah kvällsupplyst

Bo på något av Madinat Jumeirahs hotell

Det ligger tre hotell i Madinat-området, Al Qasr, Dar Al Masyaf och Mina A Salam. Det kostar skjortan att bo här, räkna med spannet 6 000 – 12 000 kronor per natt. Spana in priser på Booking.com. I annat fall kan man jämför hotell med lägre priser genom Booking:Booking.com

2 reaktioner på ”En helkväll i Madinat Jumeirah i Dubai”

  1. Pingback: Reseguide Dubai av TarvelGrip

  2. Pingback: Arabisk mat på Times of Arabia i Dubai

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen