Stranden Barceloneta i Barcelona

Den citynära stranden Barceloneta i Barcelona är enkel att ta sig till med både buss, tunnelbana, taxi, cykel och till fots, därför är den mycket välbesökt under varma dagar. Det ligger en fin och bred standpromenad längs med en lång sträcka så folk rör sig konstant i denna del av staden.

Det finns dessutom flera strandremsor längs med kustremsan, de har alla olika namn men för gemene man hänvisar man alltid till Barceloneta.

Barceloneta-strand-barcelona-travelgrip- (4)

Man kan sola på stranden Barceloneta ända in i november, allt beroende på hur vädret är. Så länge solen är framme kan temperaturen nå upp till 25 grader innan hösten sätter klorna ordentligt i staden. Under sommarhalvåret är temperaturen i havet badvänligt.

Det finns på delar av stranden solsängar att hyra, men det finns mycket plats för att ligga på en egen sarong eller filt.

LÄS MER om Barcelona på TravelGrip.seBooking.com

Barceloneta-strand-barcelona-travelgrip- (1)
Barceloneta söderut
Barceloneta-strand-barcelona-travelgrip- (2)
Barceloneta norrut

Barceloneta-strand-barcelona-travelgrip- (5)

Både på stranden och längs med strandpromenaden en bit bakom stranden ligger mängder av mat- och dryckesställen. Här finns allt från klassisk tapas till temarestauranger, många med härliga uteserveringar.

Det går att flyga direkt till Barcelona med både SAS och Norwegian!

Karta över stranden

Rulla till toppen