En vinterdag på Santa Monica Beach

Det går utmärkt att spendera en vinterdag på Santa Monica Beach som kyla till trots besöks av både turister och lokalinvånare oavsett årstid. Karusellerna på piren är öppna året om, perfekt för en utflykt med familj och barn!

Santa-Monica-Los-Angeles-Kalifornien-TravelGrip- (5)

Santa Monica

Santa Monica i Kalifornien är en egen stad men är ihopväxt med Los Angeles. Det är smidigt att ta bilen till Santa Monica och i denna stad finns många trevliga matställen så man kan gott spendera en heldag här. Bland annat finns den populära sushirestaurangen Sugar Fish inne i Santa Monica stad, om du gillar japansk mat bör du inte missa detta ställe.

Santa Monica Pier ligger ett mindre nöjesfält som funnits sedan 1916 (både pir och karuseller har genomgått renoveringar under tidens gång).

Go west. If your shoes are wet, you’ve gone too far.

Santa-Monica-Los-Angeles-Kalifornien-TravelGrip- (4)

Främst är Santa Monicas pir kanske känd för att här slutar Route 66. Den rutt som är en av landets ursprungliga vägar mellan Kalifornien och staden Chicago och som öppnade på 1920-talet. Många åker Route 66 när de besöker USA.

Santa-Monica-Los-Angeles-Kalifornien-TravelGrip- (2)

Santa-Monica-Los-Angeles-Kalifornien-TravelGrip- (6)

På piren finner man alla slags sevärdheter, allt från de roliga karusellerna till folk med lustiga husdjur.

Santa-Monica-Los-Angeles-Kalifornien-TravelGrip- (3)


Booking.com


Santa-Monica-Los-Angeles-Kalifornien-TravelGrip- (7)

Ständerna längs Los Angeles kust

Stranden nästintill Santa Monica är Venice Beach som har den beryktade Muscle Beach, gym utomhus och en del träningsredskap på stranden.

Längre söderut finner man Manhattan Beach, Long Beach och ett par andra mindre stränder innan LA:s hamn. I nästa samhälle ligger en lång strand; Huntington Beach. Samtliga stränder välbesökta om sommarhalvåret.

Santa-Monica-Los-Angeles-Kalifornien-TravelGrip- (1)

Karta över Santa Monica och Venice:

1 reaktion på ”En vinterdag på Santa Monica Beach”

  1. Pingback: Reseguide till Los Angeles

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen