Reklamsamarbete: Håll koll på bankkortet på resan

De flesta är inte sena med att skriva upp ”att resa” på intresselistan. Oavsett vilken sorts resa du föredrar – om det är storstadsweekend, charter, backpackerturer, värme, kyla eller något helt annat – finns det vissa saker du bör ha i åtanke när du ger dig ut i världen. Pengarna är en sådan sak som vi alltid försöker ha koll på men i samband med att du ska åka utomlands blir det förmodligen viktigare än vanligt. En förlorad reskassa är minst sagt tråkigt och allting blir mer tungrott att ta hand om när du är på resande fot och inte befinner dig hemma i Sverige.

Hall-koll-pa-bankkortet.pa-resan-TravelGrip

I dag väljer med största sannolikhet de flesta att lämna den stora magväskan hemma och växlar in en mindre summa i kontanter i stället. Numera fungerar ju betalkort och kreditkort mer eller mindre överallt oavsett vilket land du är i. Det är på gott och ont. Att betala med kort är smidigt och det är lätt att hålla reda på i stället för en bunt med sedlar som ska räcka hela vistelsen. Men det innebär också att du kan bli av med kortet eller att du utsätts för skimming.

Satsa på ett extrakort för tryggheten

Ett sätt att skapa en tryggare tillvaro på resan är att införskaffa ett extrakort. Det kan vara ett bank-, betal- eller kreditkort som då är kopplat till ett konto som ett annat kort redan är kopplat till. Med andra ord kan du och din reskamrat ha varsitt kort att använda vid köp så att pengarna dras från samma konto eller landar på en och samma faktura. Fördelarna med ett extrakort är att det blir lätt att hålla koll på inköpen, eventuella poäng samlas på ett kort och en person under 18 år kan använda ett kort.

Hall-koll-pa-bankkortet-pa-resan-och-restauranger-TravelGrip

Rulla till toppen