Helikoptertur över Honolulu på Oahu

Är man ute efter något extra exceptionellt när man är i Hawaii så rekommenderar jag att åka på helikoptertur över Honolulu på Oahu. Ön mitt ute i Stilla Havet är bergig med vackra stränder och turkosa vatten längs med stränderna. Förutom att cirkla kring staden Honolulu så kan mad med helikopter också åka över andra delar av Oahu och därmed utforska gröna kullar och vattenfall i bergen.

Med vissa bolag kan man dessutom välja att ha dörrar på eller av helikoptern för extra extrem upplevelse!
Honolulu-helikoptertur-Hawaii-TravelGrip-2

Helikoptertur över Honolulu på Oahu i Hawaii

Inledningsvis får man tydliga säkerhetsinstruktioner och får en livväst fäst rung midjan, som en magväska. Därefter är det dags för ombordstigning och instruktioner i hur headset och mic ombord fungerar. Nödvändigt för att kunna kommunicera med piloten. Piloten kan under flygturen dela med sig av diverse insikter om sevärdheterna som vilken guide som helst.

Novictor Helicopters anordnade den tur jag tog del av, helikoptern rymmer pilot och tre passagerare så denna typ passar utmärkt om man vill ha garanterad fönsterplats och inte dela utflykten med många. Pris från 170 USD per person, beroende på vilket tur man vill köra. Väl på plats får man välja att flyga med dörrar på eller av, jag flög under 45 min med båda bakdörrarna av och kan säga att det är väldigt blåsigt men superhäftigt. Dessutom är det därmed inget glas i vägen när man fotograferar. Transport mellan hotell i Waikki och flygplatsen ingår i priset.

Flygningarna är helt beroende på väder, vid regn flyger man vanligen inte och vid moln så undviker man de områden med dålig sikt.

Boka

Livväst om midjan och solglasögon rekommenderas starkt
Livväst om midjan och solglasögon rekommenderas starkt

Honolulu-helikoptertur-Hawaii-TravelGrip-7-1

Honolulu-helikoptertur-Hawaii-TravelGrip-Novictor

Honolulu-helikoptertur-Hawaii-TravelGrip-3

Honolulu-helikoptertur-Hawaii-TravelGrip-4

Honolulu-helikoptertur-Hawaii-TravelGrip-8

Pearl Harbor

Honolulu-helikoptertur-Hawaii-TravelGrip-6

Honolulu-helikoptertur-Hawaii-TravelGrip-10

Boenden i Honolulu

Honolulu är delstaten Hawaiis huvudstad och här finns mängder med boenden. Särskilt kring citystranden Waikiki.Booking.com

Rulla till toppen